Skip to main content
  • 1.01.2024.

Fotogalerije koje su vam golicale maštu u 2023.

Naša arhiva ispunjena je fotogalerijama koje sežu daleko u povijest hrvatske elektroničke glazbe, a ovih pet galerija je privuklo posebnu pažnju tijekom 2023.

Piše: 

Techno vjeverice Ambasade Gavioli – prvi dio

Postoji više definicija što su techno vjeverice i koja je njihova uloga na partijima. Danas rijetko susrećemo “techno vjeverice” dok smo ih od početka 90-ih, pa sve do prije 13-14 godina viđali često po partijima u Hrvatskoj i Sloveniji.

19 fotografija sa Retro Techno partya 2006. u riječkom Fun Academyu

Retro Techno održan je prvi put 25. ožujka 2006. u legendarnom riječkom Fun Academyu. Nastupali su Petar Dundov, Ogi i Alen Sforzina, dok je na drugom (Privee) flooru cijelu noć vrtio Tom Jay.

Oldies but goldies: 22 fotografije Jel Forda u klubu F1 Trogir 2002.

Iz naše arhive prisjetili smo se serijala partya Technotica koji se održavao u trogirskom klubu F1 2002. i 2003. Na jesen 2002. gostovao je tada vrlo traženi techno DJ i producent Jel Ford iz Velike Britanije, a s njim su nastupili Sly i Zorro.

Za nastup Dave Clarkea u Zagrebu 2007. tražila se karta više. Ovako je to izgledalo!

Barun techna Dave Clarke nastupao je u Boogaloo klubu prije nešto više od 15 godina, a taj party okupio je mlade i stare partijanere iz cijele Hrvatske. Party se održao 23. ožujka 2007., a sama najava gostovanja pobudila je širi interes publike iz svih krajeva Hrvatske, kojima nije bio problem povući i krenuti iz najudaljenijih krajeva zemlje.

Techno harmonija u hotelu Medena (Trogir). 2004. je Omegaritam doveo Deetrona

Jedan događaj koji se održao pri kraju 2004. veže toliko uspomena na dalmatinskoj techno sceni. Ovaj party održao se u prostorijama napuštenog disko kluba hotela Medena u Trogiru koji je u to doba poslužio kao odlična lokacija za partijanje do zore.

brejcha 2
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.