Skip to main content
  • 12.10.2017.

Veteran zagrebačkog clubbinga Thian, iz Berlina šalje novo izdanje

Sa zagrebačkih ulica Srđan Thian preselio je na one berlinske 2011. godine i osim svirki po kultnim klubovima stigao je i na etiketu Motherbot gdje predstavlja svoje novo izadnje.

Piše: 

Ako se smatrate clubberom, jedno ime tada vam je sigurno zapelo za oko, a radi se o Thianu. Rođenin zagrepčanin publici se predstavljao svirkama na raznim mjestima pa ga ste ga tako mogli uloviti u Kulušiću i OTV-u za stariju ekipu, dok su ostali imali prilike susreti se sa njime u Fort Bourguignonu i The Bestu.

Thian je selektor minimala i tech housea koji je ujedno i osnivač programa Tatraplan koji je neko vrijeme utočište imao u bivšem zagrebačkom klubu Valentino prije nego je spakirao kofere i stigao do Mastersa. Put ga je nakon Zagreba odveo u Berlin od kuda sada plasira svoja produkcijska izdanja. Etiketa Motherbot pozvala je Thiana da se predstavi sa svojim premijernim izdanjem koje izlazi 20. listopada naslova High Altitude.

Duboki synthevi i vokal ispunjeni minimaliziranim grooveom odlično će poslužiti za nešto laganiju atmosferu, ali za je izdanje upotpunjeno i pojačanje spremno za klubove. Nico Pusch malo je smanjio prodor dubokih sinteva i ubacio malo progresive, dok se Phable fokusirao na minimalnije note i dotjerao ih sa više groovea.

Kako bi osjetili kako zvuče berlinski klubovi Diveta, 60Hz i Ana Hirsch u kojima je Thian provodio dobar dio svog vremena kao rezident pričekajte još par dana kada skoknete do bitporta i kupite izdanje.

https://www.thian.org
 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2