Skip to main content
  • 22.03.2024.

Novi val: Ardee – novo DJ lice na elektroničkoj sceni

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Novo DJ lice na elektroničkoj sceni je Ardee. Njena priča za pultom je krenula u studenom 2023. kada se upisala na DJ tečaj u KSET-u.

Tadašnja motivacija i prvi cilj joj je bio da nauči napraviti dobar miks sa solidnim prijelazima. “Nakon završnog nastupa koji je u sklopu tečaja bio održan u Grof Melinu, to iskustvo nastupa pred publikom kada vidiš da ljudi stvarno uživaju u pjesmama, doživaljaju i emocijama koje prenosiš na njih kroz glazbu, dobila sam novu dimenziju DJ-iranja i još veći vjetar u leđa da se ozbiljnije krenem baviti time” prepričava nam Ardee.

Nedugo nakon završenog DJ tečaja, nabavila si je vlastiti kontroler te nastavila vježbati kod kuće. Prvi partyji su bili kućni, za prijatelje, koji su se naposljetku proširili na DJ Jam Sessione na kojim se skupi nekolicina novopečenih DJ-eva koji uživaju u glazbi. Ardee nam otkriva kako je na DJ Jam Sessionima uglavnom ekipa s DJ tečaja, ali su uvijek primaju nove goste.

Što se tiče njenog izražaja u elektroničkoj glazbi, Ardee nam objašnjava “Miksevi odišu energičnim progresivnim houseom, nerijetko ima oldshool dragulja prožetih acid i spacey melodijama. Volim eksperimentirati u svojim miksevima pa ponekad ubacujem i nešto egzotičnije zvukove, u zadnje vrijeme mi pažnju zaokuplja tribal house i trance. Mikseve sklapam tako da se kroz njih provlači neka određena tema ili motiv koji želim dočarati.”

Svoj prvi pravi nastup je imala u veljači, u riječkom Manual klubu u sklopu hvalevijednog programa Newcomers. Nedugo zatim Ardee je nastupila i u Londonu, u Rolling Stocku na NEXUM LDN: Open Decksu.

Za sami kraj, Ardee nam je poručila kako se u budućnosti nada nastupima u zagrabačkim kultnim klubovima.

Ardee možete pronaći i zapratiti na Instagramu te SoundCloudu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2