Skip to main content
  • 7.06.2024.

Novi val: Refill – talentirani zagrebački DJ melodičnog zvuka koji kreće u osvajanje scene

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Refill je 24-godišnji DJ i producent iz Zagreba. Od malih nogu ima strast prema elektroničkoj glazbi, a već sa 14 godina kreće s produkcijom, a do 18. rođendana je producirao trake raznih žanrova prije nego što se pronašao u melodic techno zvuku kojeg i dan danas sklada.

Pod svojim pseudonimom Refill nije imao još puno prilika da zasvira melodic techno ritmove, ali je zato u proteklih nekoliko godina sudjelovao u organizaciji i bio rezident DJ Sunrise Eventsa. Zajedno s kolegama je u doba pandemije koronavirusa organizira nekoliko velikih partyja, poput open-air “Circus” partyja na vidikovcu u Maksimiru koji je okupio tisuću posjetitelja te “Alisa u zemlji čudesa party” na Šalati koji je također okupio gotovo tisuću posjetitelja. Refill je također imao priliku nastupati i van Zagreba na još u Splitu i Osijeku na open-air partyjima, barovima te naravno i na privatnim zabavama.

Što se tiče same produkcije, Refill nam kaže kako voli skladati očaravajuće, romantične, duboke melodije, kroz koje pokušava dočarati mistični ambijent, uz pomoć mitskih vokala i snažnih basova. Njegov produkcijski prvijenac je bio na Prototype Recordsu, a riječ je o EP-juStorym Weather” u 2022. na kojem su se našle tri originalne trake. Za “Stormy Weather“, Refill nam prepričava kako je bio “rollercoster emocija” jer su sve pjesme napravljene u tranutku, kako se osjećao, a najdraža od njih mu je “Renaissance of Love” jer je melodična ljubavna pjesma, za razliku od drugih na EP-ju. Traka je također nastala potpuno slučajno i posvetio ju je svojoj ženi.

Refill ima i jednu obradu u svom “arsenalu”. 2022. je izdao remix za brazilskog producenta Rogera Maxa i njegovu traku “Vortex“, koju je iz peak time techna “prebacio” u melodic techno. Prošlu godinu je REFILL zaključio sa suradnjom s irsko-brazilskim producentom Delluchtom s kojim je skladao “Reactor“, dosad svoju najuspješniju stvar.

Baš danas, Refill izbacuje novi EP “Obsidian” s dvije trake na Feel Hype etiketi. “Obsidian” je melodic techno traka s arpovima koji vode kroz cijelu pjesmu, posebnu čar stvaraju synthovi, a malo iznenađenje bude u promjenama kod drugo dropa. Dok je “Drive Me” više na techno strani, jer je tvrda traka bez synthova i u sebi ima duboki bass, kao i jaki kick i hi hatove koji su naravno sastavni dio samog žanra.

Od društvenih mreža, Refill je na Instagramu te ga tamo možete pronaći.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.