Skip to main content
  • 14.06.2024.

Povratnik na scenu! Mladen Gertner nakon 10 godina ponovno za DJ pultom

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a među brojnima koji su se javili, našao se i jedan povratnik na scenu!

Piše: 

Rođen u devedesetima, Mladen Gertner je DJ i producent sa zagrebačkom adresom. Još kao dijete interesirao se u glazbu, sve dok jednog dana nije čuo elektroničku glazbu s kojom je jednostavno kliknuo. Ljubav prema elektroničkoj glazbi je razvio slušajući Carl Coxa, Marca Carolu, Svena Vatha, Umeka, Valentina Kanzyanija i druge.

Mladen Gertner svoje DJ početke je imao sa 17 godina, kada je kupio prvu opremu te krenuo stvarati vlastiti stil miksanja u kojemu je mješao house, deep house, funky house i tech house. Njegovi veseli setovi, kao i njegova vesela pojava za pultom su tjerali sve na ples. Tih godina, učio je od starijih kolega, napredovao iz dana u dan te svirao diljem Hrvatske preko Zagreba, Pule, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda i Osijeka…

Nakon nekog vremena za pultom, Gertner se produkcije uhvatio 2011. godine te mu je trebalo neko vrijeme dok ne izbrusi zanat i objavi svoja prva izdanja. Tijekom ranih 2010-ih je objavio nekoliko EP-jeva te album, među kojima vrijedi istaknuti EP “We Are All Disco” za talijansku etiketu Go Deeva Light, kao i EP “Roses Are Gray” na Body Movin Recordsu, koji je dobio podršku Chrisa Richardsona te album “Reasons for Scream” objavljen na Bad System Recordsu.

Spletom životnih okolnosti nakon 2014. godine, Mladen Gertner je dignuo ruke od glazbe te se posvetio “normalnom životu”.

Nakon gotovo desetljeća pauze, Mladen Gertner nam se javio kako je ponovno u studiju i za DJ pultom. Počeo je štancati nove trake, a izbacuje ih trenutno preko distribucijske kuće, dok okuplja ekipu i skuplja još materijala kako bi pokrenuo vlastitu etiketu “The Sound Comes from the Basement“.

Mladen se na scenu vratio sa singlom “Hit Me With The Music“, a u svojoj povratničkoj godini je još izdao “Feelings, “Can You Dance“, “Emotion“, “Miss You” i “About You” za koje nam kaže da se odlično slušaju, kao i da “velike zvijezde današnjice ostave pokoji lajkić” na njima.

Osim što se uhvatio produkcije i sami Mladen Gertner želi pripomoći mladim i nadolazećim snagama te je pokrenuo podcast serijal “Live@Basement” u kojemu svakog tjedna promovira miks nekog tko nema priliku. Također, tu je i da ostavi svoj feedback oko samog miksa i produkcije ako je netko ima!

Što se samih gaža tiče, kaže da one tek kreću, još je u dogovorima s promotorima i menadžerima, ali ona koja je već potvrđena jest u kultnom zagrebačkom Funk Clubu u četvrtak 20. lipnja.

Mladena Gertnera možete zapratiti na Facebooku, Instagramu, SoundCloudu i YouTubeu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.