Skip to main content
  • 11.06.2024.

Zaronite u bogatu istarsku povijest, kulturu i glazbu kroz Terra Divina događaje

Upoznajte tim i priču iza Terra Divina organizacije koja oživljava zaboravljene povijesne lokacije u Istri.

Piše: 

Prošlog ljeta hrvatska elektronička scena dobila je novu organizaciju Terra Divina, koja se fokusirala na svoju “rodnu grudu” Istru gdje je zaboravljenim znamenitim lokacijama kroz glazbu i kulturu donijela novo ruho. Iza Terra Divina organizacije stoje Taja, Nikolas i Toni koje veže ljubav prema elektroničkoj glazbi i rodnom kraju, kojem su htjeli dati svoj obol.

Svojim sugrađanima u Istri su se predstavili prošle godine s open-air partyjima na impozantnom kaštelu Petrapilosa kod Buzeta, a zatim i na trgu u Svetom Lovreču. “Volimo Istru i htjeli smo biti drugačiji, napraviti događaje nekonvencionalnog zvuka, tamo gdje još nitko nije” prepričava nam Toni Ter Wonder.

Za razliku od brojnih događaja koji se održavaju diljem Jadranske obale, ekipa iz Terra Divina organizacije se odlučila na nešto drugačije lokacije, termin, ali i samu glazbu prilikom organizacije vlastitih događaja. Tako su se odlučili fokusirati na termin zalaska sunca, kojeg prate nešto alternativniji house ritmovi, točnije oni organski, etno, downtempo, progressive i afro.

“Ljudi su oduševljeni našim konceptom koji kreće posljepodne i ne traje do ranih jutarnjih sati. Što se razlikuje od konvencionalnih događaja i profilira našu publiku” objašnjava nam Toni Ter Wonder.

Njihov rad je prepoznat i od strane lokalne zajednice, koja je oduševljena i njihovim pristupom prilikom same organizacije: “Svi su bili oduševljeni, ne samo eventom, već i našim pristupom, brigom o očuvanju okoliša i čistoći lokacija. Naravno da su nas ove godine pozvali da se vratimo” poručuje nam Toni Ter Wonder te naglašava kako je njihova vizija selit se i na druge povijesne baštine u rodnom kraju “Naša Istra je “terra magica”. Prepuna je odličnih lokacija. Već smo skautirale mnoge i dogovorili neke za budućnost, ali ćemo ih otkriti u pravo vrijeme.”

Jedna od novih lokacija na koju Terra Divina dolazi je već poznata. To je povijesni kamenolom Montraker u Vrsaru koji će biti domaćin njihovog prvog festivala koji je već zakazan od 19. do 21. srpnja. “Organiziramo naš prvi trodnevni festival na kojem će posjetitelji moći uživati u jutarnjim meditacijskim radionicama, zatim u raznim chill zonama, boho marketu, a naposljetku i na dvije glazbene pozornice na kojima će nastupiti bendovi i DJ-evi alternativnog zvuka iz cijelog svijeta” otkrivaju nam iz organizacije te napominju da će uskoro biti predstavljeni i sami izvođači.

Terra Divina svoju priču planira nastaviti nakon ljeta, i to van Istre: „Osim što nam je plan organizirati evente na što većem broju istarskih povijesnih lokacija, radimo na tome da Terra Divinu predstavimo široj publici diljem Europe. Trenutno su naši gosti iz Hrvatske, Slovenije i bližih dijelova Italije. Planiramo također u zimskim mjesecima organizirati evente i izvan Istre pa čak i izvan Hrvatske, ali to sve u sklopu promocije naše Istre“ zaključno nam je ispričao Toni Ter Wonder.

Naravno do planova nakon ljeta ima još dosta vremena, između ostalog i festival za odraditi, ali prije toga Terra Divina se još jednom vraća na skriveni istarski dragulj, kaštel Petrapilosa nedaleko od Buzeta gdje će se održati Organic Sunset party uz zalazak sunca i probrane ritmove Ancestralla, Toni Ter Wondera i Misereza. Više detalja o drugom izdanju Organic Sunseta možete otkriti ovdje, a ulaznice možete osigurati kroz sustav Entrio.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.