Skip to main content
  • 8.01.2019.

Zlatno doba hrvatske elektroničke scene se najviše čitalo 2018.

U specijaliziranoj rubrici FOKUS bavimo se kompleksnijim temama, a često objavljujemo feljtone i fotografije iz zlatnog doba scene.

Piše: 


Baš u 2018. među četiri od pet najčitanijih tema u rubrici Fokus bile su one u kojima smo se dotakli zlatnog doba scene poput nezaboravnih partija sa Umekom 2005.; splitskog legendarnog kluba Up & Down; prvog ikada održanog techno partya u Hrvatskoj; fotke sa nastupa Pere-Fullhousea na prvoj Techno Paradi u Parizu; 13 fotografija u kojima je partijanere oprala ljubav. Uživajte u pregledu!

Vjerojatno ćete se zapitati zašto toliko trubimo o tim vremenima. Upravo zato jer je na temeljima toga doba nastala scena kakvu danas imamo. Izuzetno je bitno da ne zaboravimo načine ponašanja, odgoja, kulture, plesa, odijevanja; prenošenja informacija, promocije partya i glazbe kroz druge vrste medija dok interneta još nije bilo, načine puštanja glazbe i one umjetnike i organizacije koje su udarile temelje hrvatskoj elektroničkoj sceni. Takvo bogatstvo koje ima naša scena potrebno je sa vremena na vrijeme dokumentirati i prenijeti novim generacijama.

14 fotografija iz 2005. kada su Umek i techno parali gaće

13 fotki u kojima je partijanere oprala ljubav!

24 fotografije iz kluba Up & Down – žile kucavice nekadašnje splitske scene

Na današnji dan 26.12.1991. održao se prvi techno party u Hrvatskoj



Techno Parade slavi 20 godina, a jedan hrvatski DJ nastupio je na prvoj paradi!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2