Skip to main content
  • 22.08.2022.

Downtown Pula starogradsku jezgru oživljava alternativnom glazbom lokalne scene

Downtown Pula je inicijativa nastala suradnjom produkcijskog tima Music After Dinner, pulskog festivala svjetla Visualie, te Turističke zajednice grada Pule

Cilj projekta je promocija lokalne glazbene scene, a održava se jednom mjesečno tijekom ljeta, od lipnja do rujna. Svaki Downtown događaj je posvećen različitom mladom lokalnom glazbeniku, DJ-u ili producentu, te upravo to čini posebnost ove manifestacije.

Iskren Jovandić, dio udruge MAD, zaslužan je za izbor glazbe ali i za sam početak Downtowna koji je proizašao iz prethodnog projekta Mladi na usponu. Njegovu želju da se projekt nastavi podržala je Turistička zajednica grada Pule, a pritom je Iskren uveo određene promjene, pa je između ostalog započela i suradnja s Visualiom. Kaže kako ga je na oživljavanje nekadašnjeg projekta najviše motivirala dobra lokacija.

Tako je De Villeov uspon, poznato stepenište staroga grada, u petak 19.08. odjeknuo zanimljivom kombinacijom disco, funk, dub, soul i downtempo zvukova koje je za domaću i stranu publiku pripremila Minolta.

ica riječkog Manuala, inače iz Pule, svoj stil opisuje kao „fuziju svega i svačega, ali ponajviše ga karakterizira balearic, nastao 70-ih godina na Ibizi kada su DJ-evi u nastojanju da se prilagode različitim kulturama posjetitelja puštali glazbu sa svih strana svijeta“.

Među pjesmama koje je miksala našli su se R&B hit „Back to Life (However Do You Want Me)“ te soul i jazz hit „Smooth Operator“. Kaže kako je bavljenje DJ-ingom za nju „divno iskustvo koje omogućava upoznavanje puno ljudi, posjećivanje divnih mjesta, te puno spontanosti“.

Osim zanimljive selekcije glazbe, pažnju je privukao i vizualni ambijent za koji je zaslužna Visualia. Uspon su krasile raznobojne svjetleće kugle, a DJ pult je bio u obliku fenjera čije je svjetlo bilo usklađeno s bojama plakata koji je najavio Minoltu.

Član produkcijskog tima Dan Pauletta dodaje kako je zadovoljan realizacijom i odazivom koji je svake godine sve bolji, te da im je želja „ponuditi mladima novo mjesto druženja i susreta, te omogućiti građanima i strancima upoznavanje s alternativnom scenom Pule“.


 S obzirom na to da ni kiša nije uspjela omesti ljude koji su uz ples i razgovor uživali u druženju, može se reći da je njihova želja uspješno ostvarena. Baš kao i glazba, atmosfera je bila vesela i opuštena; ono što se jednom rječju najbolje može opisati kao chill.

sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2