Skip to main content
  • 22.09.2020.

Šuma Jankomir – The Spirit of Nature vol. 2

Duh prirode ovo ljeto osjetio se ponovno u šumici na Jankomiru.

Piše: 


Daleko od grada, svježu noć zapalili su redom Bazement Stuff, Vedran, Willy, Teychee i Slicer uz Baysu u b2b varijanti. Ovaj event je dokaz da klupska kultura opstaje bez obzira na prepreke.

Ideja o organizaciji došla je nakon što sam u protekle dvije godine radio evente u Sloveniji i na istom mjestu gdje smo sada radili pomogao u organizaciji 2013.g. Bilo je vrijeme za novu priču i povezao sam se sa Andrejom Ciprijanom (Bazement Stuff) i priča o The spirit of nature počela je sa prvim open air-om. U organizaciji smo podijeljeni, line-up uglavnom slažem ja, a to su sve redom odlični DJ-i iz Zagreba i okolice.

Prvi event pozvao sam meni jako dragog Fabiana Jakopetza i event je prošao iznad svih očekivanja. Ovog puta smo se odlučili za malo tvrđi zvuk i pokazalo se da je pun pogodak. Gostovali su nam Willy, Teychee i Slicer i Baysa u b2b izadnju. Nismo mogli ni zamisliti da će odaziv biti odličan, sa 250 posjetitelja. Uz sve probleme koje smo imali sa agregatom sve je prošlo odlično i dokazali smo da je publika na prvom mjestu. (Vedran Semenić / DJ, organizator)

The Spirit Of Nature će mi zauvijek ostati u sjećanju kao jedan od dražih partyja na kojima sam svirao. Sve je bilo super, organizatori, izvođači, lokacija, tehničko osoblje, partyjaneri, pa čak i sam miris šume i vremenske prilike. Ja sam iz obiteljskih razloga stigao tek oko 5 sati ujutro, sat prije mojeg nastupa B2B Slicer. Filip je divno biće sa kojim se stilski odlično nadopunjujem i baš sam se veselio našem zajedničkom nastupu. Prilikom dolaska me iznenadio porilično veliki broj ljudi koji su došli zaplesati u toj magičnoj šumici.

Kako smo svirali nakon techno DJ-a, pomislio sam da će okupljenima naš progresivni stil možda biti malo preblag, no vrlo brzo su me razuvjerili svojim klimanjem glavama, čagicom i odobravanjem (uz neke izuzetke). Jutro je bilo prekrasno, a u magičnoj šumici se osjećalo rijetko jedinstvo čagera sklonih različitim stilovima elektroničke glazbe. Puno hvala organizatorima na ukazanom povjerenju i izvrsnom partyju. Hvala svima koji su bili dio magije. Nadam se da ćemo uskoro nešto tako magično ponoviti. (Baysa/DJ)

O eventu se ima što pričati, ali uvijek stojim iza one: „Manje je više.“ To su i sami organizatori pokazali gdje je iz ničega nastalo nešto, a to je neopisiva energija koja je tog dana lebdila, svi smo bili kao jedno. Šumica je bila veliko srce koje je kucalo i nakon jutra sljedećeg dana. PLUR se davno izgubio, iako nisam toliko star i nije kao po pričama iz 90-ih, ovdje se zaista osjetio taj duh. Vidimo se idući put u čudesnoj šumi i hvala svima koji su neumorno plesali sa nama. Hvala Vedranu Semeniću na pozivu i bila mi je čast. Keep it alive! Rave on, Corona off! (Willy/DJ)

S obzriom da je ovo moj prvi open air u Zagrebu bila sam full nabrijana da podijelim svoju energiju u šumici. Svidjela mi se ideja da proslavim rođendan dva puta tog vikenda. Nisam mogla odoljeti pozivu. Bilo mi je drago što su dečki htjeli jednu curu u postavi i da su izabrali mene. Šumica zbilja ima posebnu energiju i vrijeme je bilo idealno. Iako sam mislila svirati trunkicu lakše prevagnula je tvrda strana, te je zasigurno ovo bio jedan od mojih boljih setova. Drago mi je što sve više ekipe kuži techno koji sviramo i briju koju brijemo i što je to sve više mlada ekipa. Naša “revolucija” poprima svoje ja . (Teychee/DJ)


 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk