Skip to main content
  • 5.12.2017.

Barun techno glazbe Dave Clarke u petak ponovno trese Boogaloo – dijelimo 2×1 kartu

Još jedna sezona programa Future Scope bliži se kraju, a kako bi oproštaj od publike i 2017. bio potpun, sljedeće gostovanje na redu pružit će pravi spektakl – Dave Clarke vraća se za pult Boogaloo kluba ovaj petak 8. prosinca.

Piše: 

Pomalo ekscentričan, a nekada i kontroverzan, bez obzira na njegove izjave i stavove Dave Clarke legenda je elektroničke glazbe. Godina je bila 1968. kada stigao je na svijet, a već od svoje 8.-e godine zaluđen je kako glazbom tako i tehnologijom.
{youtube}h7Y1UQmbkbo{/youtube}

Sa čvrstim stavom uvijek je spreman reći stvari onakve kakve jesu i kakve ih on vidi. Nadjenut mu je nadimak "barun techno glazbe" na čiju pomisao vjerojatno bi i okrenuo glavu da mu ga nije dao vlastiti idol John Peel. Važne godine za karijeru Clarke-a bile su rane 90-e kada izdaje i prva izdanja – Red 1, Red 2 i Red 3.

Iako je prvotno krenuo kao hip hop DJ, Dave Clarke danas je jedan od najcijenjenijih techno DJ-a. Godine 2004. odlučio se za promjenu u svojim nastupima te se odriče vinyla i prestaje dugogodišnju suradnju sa Technics DZ1210, nakon čega se okreće digitalnom svijetu.

U 2017. svjetlo dana ugledao je treći studijski album – The Desecration of Desire – za koji je Dave utrošio dvije godine. I sam za ovaj album kaže da je potpuno drugačija priča od prva dva, što vjerojatno i nije čudno s obzirom da je ovaj album nastao u razmaku od 14 godina od prošloga. Kako se doznaje The Desecration of Desire više je autobiografska priča o barunu techna koji ovim putem iskazuje ljubav prema punk, new wave te industrial zvukovima.

Susret sa hrvatskom publikom prvi put je imao prije desetak godina, a nastup ovoga petka samo je nastavak uspješne suradnje sa Future Scope-om koji ga je u prostor Boogaloo kluba doveo i prošle godine. Samim time i Future Scope potvrđuje svoju snagu u kojoj zagrebačkoj publici dovodi renomirana imena sa globalne elektroničke plesne scene. Posebna će to biti večer iz razloga jer dva dobitnika nagrade Ambasador su ovdje – Boogaloo je prošlogodišnji dobitnik nagrade "Najbolji Veliki Klub", dok je Future Scope za ovu godinu izabran kao "Najbolja Klupska Večer/Promotor".

Boogaloo će ovaj petak na oba floora kluba okupirati techno fanovi gdje će nastupiti osim dobro poznatih rezidenata kluba – CET, Joma Maja, Shipe, Matya – Skeptik i F.O.R.M. live!.

Skeptik je pseudonim starog lisca hrvatske elektroničke scene, Pere Fullhouse-a koji je 2016. počeo djelovati pod ovim imenom. Sa druge strane tu je dvojac Branimir i Bruno koji čine F.O.R.M. koji svojim live nastupima uvijek dodatno zapali atmosferu gdje god svirali.

[FBevent]

I sami smo svjesni kako će ovo biti posebna večer pa ćemo tako nagraditi dvije plesne duše kartom za ovaj event. Da bi nešto osvojio, moraš i igrati, pa evo što ti je činiti:

Dijelimo 2×1 kartu:
1. Podijeli OVAJ članak sa uključenom opcijom "JAVNO"

2. U komentar ISPOD ovog članka podijeli s nama najdraži link tecno baruna. SRETNO!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2