Skip to main content

Čarobnjak iz Detroita Jeff Mills stiže u Zagreb!

Stigao je tjedan u čijem vikendu zajedno uživamo u trosatnoj svirci detroitskog virtuoza i umjetnika, Jeff Millsa.

Piše: 

Već je duže vrijeme poznato kako u zagrebački klub Boogaloo stiže legenda techno glazbe, Jeff Mills. Nestrpljivo su svi križali datume na kalendaru ne bi li se što više približili datumu 24. veljače. Čekanju konačno dolazi kraj, jer ove subote sprema se bez premca, pravi spektakl, događaj o kojemu će se pričati narednih mjeseci.

U karijeri koja traje nekih 30-tak godina, Jeff Mills slovi kao jedan od najinovativnijih umjetnika koji koračaju elektroničkom glazbom. Od konstruiranja kolektiva Underground Resistance kojime je pomogao definirati techno kakav danas poznajemo, Jeff Mills aka The Wizard umjetnik je kakvome vjerojatno više nećemo svjedočiti.

Poznato je kako je gitara bila amblem Jimi Hendrixu, pa sa druge strane Jeff Millsu je to predstavljao Roland TR-909. Radi se o komadu mašinerije koja ga praktički definira. Njegova improviziranja sa 909 su nešto po čemu ga mnogi pamte. Kada pričamo o Millsu, nemoguće je ne spomenuti njegovu produkciju "The Bells". Ista spada među najbolje techno produkcije ikada, te ju se slobodno može karakterizirati kao apsolutni masterpiece.
{youtube}eU-UsvYbIV0{/youtube}

Radi se o umjetniku koji zaslužuje svaki epitet stavljen uz njegovo ime, a kako je tekstom teško opisati sve po čemu je poznat, možda najbolje da pogledate ovaj članak 10 trenutaka koji su obilježili karijeru Jeff Millsa.

Da će ovo biti najposjećivaniji događaj u godini, ekipa Future Scope znala je onoga trenutka kada su za tu večer morali dodati i treći floor! Na glavnom flooru uz Jeffa nastupa i dvojac uvijek sklon za eksperimentiranju na nastupima F.O.R.M. live, dok se ovdje još priključuje i rezident Boogaloo-a i član Future Scope-a Shipe koji je prošlog vikenda proslavio rođendan, no čini se kako ga prava proslava čeka u nadolazećoj suboti. Na drugom flooru skupit će se još poznatih lica, ona Mary i Matya, a za treći floor (Boogaloo Black) rezervirani su Felver i Herya.

[Event]

No, priči ovdje nije kraj jer od jutarnjih 6 vrata otvara klub Aquarius za službeni after party. Želite li doći do Jaruna gdje će vas do kraja setovima iscijediti Matya, Senno i Sin, organiziran je i prijevoz. U vremenima 6, 6.30, 7 i 7.30 moći ćete organiziranim busom se uputii do Aquariusa. After traje dok i zadnji par party cipela ne napusti podij :).

[FBevent]

Karte od same najave ovogog događa odlaze brzinom munje, no jedna osoba biti će nagrađena ulaznicom koju mi dijelimo. Želite li biti u mogućnosti dobiti taj bitan komad papira, ispod članka u komentar nam zalijepite link ili napišite nešto vama bitno za Jeff Millsa. Dobitnika/cu objavljujemo u petak do 17 sati! Sretno! 🙂

Ulaznicu dobiv Han Ban!
Javiti seu inbox na FB radi preuzimanja!

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop