Skip to main content
  • 17.01.2023.

Dva dana, dva partyja, dva kolektiva, jedan klub

Siječanski tjedan koji ima najdepresivniji dan u godini, donosi vikend ispunjen srećom i kvalitetnim gostovanjima u popularnom riječkoj Crkvi

Piše: 

U petak 20. siječnja, nakon uspješnog prvog eventa krajem prošle godine, riječki drum & bass kolektiv Shabby Kicks 2023. otvaraju novim gostovanjem iz Velike Britanije. U goste dolazi Revan, polovica britanskog drum ‘n’ bass dua Ill Truth, a pridružit će mu se i MC Bluejay uz rezidente kolektiva – Boogiea, Introverta, RawFlipa i Raul B-a.


Foto Iva Krznarić

Revan je d’n’b DJ i producent s bristolskom adresom, poznat po svom melankoličnom i mračnom zvuku. Njegove trake, kako solo tako i s Ill Truthom, objavljene su na prestižnim britanskim drum ‘n’ bass etiketama.

Prije nego što Revan zaputi s Ill Truthom na turneju po Australiji stiže u riječku Crkvu. Uz bristolskog DJ-a, za vrijeme njegovog seta nastupiti će i MC Bluejay koji se  može pohvaliti brojnim takeover eventima za Dispatch Recording, Flexout Audio, Overview Music, ali i velikim festivalima kao što je Sun and Bass.

FB Event: Shabby Kicks Takeover w/ Revan & MC Bluejay (UK)

Dan poslije Shabby Kicks Takeovera, na red stiže još jedan kolektiv koji donosi svoj zvuk. U subotu 21. siječnja, Crkvu preuzima Obsession Rave koji slavi svoj prvi rođendan. Pokret zaljubljenika u techno i hard techno, od ilegalnih raveova, preko partyja na ušću Neretve, u godinu dana dospjeo je klupskih plesnih podija.

Obsession Rave u Rijeku dovodi Acora koji je nedavno doživio debi pred hrvatskim partijanerima, a još jedno novo lice koje će riječki partijaneri imati priliku upoznati je Endzi. Postavu rođendanskog slavlja Obsession Ravea zaokružuju A.R.T. b2b Lalita Kali i Matt R. b2b Definer.

Novosađanin Acor, potpisuje većinu glazbe koju i pušta, a njenu kvalitetu potvrđuje i činjenica da se njegove trake redovno vrte u setovima DJ-eva kao Kobosila, 999999999, Klangkuenstlera, Shlomoa i drugih. Endzi svoj zvuk opisuje kao tvrđi i mračniji sa čestom upotrebom vokala i melodija. Kada nije za miksetom i sama organizira raveove pod imenom Techno Wave koju promoviraju slobodu izražavanja, međusobno poštovanje i prihvaćanje na sceni.

FB Event: Obsession Rave 1st Anniversary w/ Acor & Endzi

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop