Skip to main content
  • 5.06.2009.

In-Music Festival – Radio 101 Stage

Na Radio 101 Stageu predstojećeg festivala zasvirat će Eddy Ramich, Adrian Sherwood, Richard Dorfmeister dok će vizualni nastup imati VJ kolektiv Trip To Zion. Festival se održava 24. i 25. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Piše: 

Već skoro cijelo desetljeće Eddy Ramich vodi uspješan program Kontrapunkta u zagrebačkom klubu Aquarius koji je do sada ugostio mnoge eminentne goste poput Gillesa Petersona, Jazzanove, 4Hero, Carla Craiga, IG Culture, Bugz In The Attic i mnoge druge. Vodi jednu od rijetkih emisija u Europi koja predstavlja underground soul, hiphop, jazz broken beats… Trenutno radi na novim projektima koje će na jesen predstaviti publici.

Richard Dorfmeister , poznati DJ, producent i glazbenik nastupit će na Radio 101 stageu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala. Svjetsku slavu i priznanje stječe kao dio austrijskog producentskog i remiks tandema Kruder&Dorfmeister, a bogatu glazbenu karijeru ostvaruje i u dvojcu pod nazivom Tosca, zajedno s Rupertom Huberom. Dorfmeisterov put među respektabilne glazbenike započeo je s formalnim obrazovanjem, a daljnje proučavanje glazbe rezultiralo je autentičnim i jedinstvenim zvukom, što je posebno istaknuto u suradnji s Peterom Kruderom.

Titulu prvaka britanske dub-reggae scene Adrian Maxwell Sherwood zasluženo nosi već puna tri desetljeća. Svestrani londonski producent i remixer, rođen 1958., uspješno je debitirao s nepunih dvadeset godina i do kraja 70-ih postavio jedan od najvažnijih linkova između engleskog punka i reggaea, surađujući s Markom Stewartom i ženskim punk bandom The Slits u projektu New Age Steppers.

Višegodišnja suradnja jednog od najboljih europskih MC-ija i najstarijeg hrvatskog dub-reggae soundsystema nastavlja se na stageu Radija 101 promocijom Tweedovog aktualnog singla "African People" i pretpremijerom njegovog prvog solo albuma koji će se pojaviti do kraja godine u izdanju diskografske kuće Mellow Vibes.

U pet godina intenzivnog rada zagrebački audio-vizualni kolektiv Trip To Zion proširio se iz svoje baze u Močvari na klupske i festivalske pozornice po cijeloj Hrvatskoj. Na stageu Radija 101 najprije će se pokazati Trip To Zion DJ's, a ostatak ekipe bit će zadužen za cjelonoćni VJ-ing kojim će popratiti i nastup Adriana Sherwooda.

{snippet 1}

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2