Skip to main content
  • legowelt
  • 1.10.2013.

Legowelt u Mastersu

Gladio, House Of Jezebel, Nacho Patrol, Polarius, Salamandos, Seaside Houz Boyz ili Smackos samo su neki od aliaseva iza kojih se posakrivao producent i  DJ najpoznatiji kao Legowelt te koji je skorašnji zagrebački gost.

Naslovna foto

Legowelt
 
Pravim imenom Danny Wolfers, Legowelt se glazbom počeo baviti ranih devedesetih kada je kao adolescent došao u kontakt s detroitskom i čikaškom glazbenom scenom. Ipak, najveći utjecaj na njega napravio je sugrađanski bend Unit Moebius koji su po mnogima "kumovi" haške industrial/techno/planet rock scene.
{youtube}mC9WJ5w2Skc{/youtube}
 
To ga je korak po korak dovelo i do Bunker Recordsa gdje je naišao na muzikofile te potpuno različite poglede na glazbu od onih koji su se vrtjeli u klubovima i medijima. Mentori su mu postali legendarni I-F i Melvin White (aka Pametex) koji su ga upoznali s različitim zvukovima kao što su rani electro i opskurni talijanski disco iz ranih osamdesetih.
{youtube}vCPcIBzq-gk{/youtube}
 
Diskografija Dannyja Wolfersa zaista je impresivna, po mnogima kultna. Izdavao je na eminentnim labelima kao što su Clone, Echovolt, Stilleben i naravno Bunker. Legoweltu će se za Dj pultom pridružiti domaće snage, Mimi, Mixel i Le Chocolat Noir, koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim.
{youtube}hW6TVbgSC5Q{/youtube}
 
Legowelt će zasvirati live u Mastersu u petak, 22. studenog, a upad će vas stajati 70 kuna.

{jcal_latest eventid=4457}
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2