Skip to main content
  • 26.03.2019.

Mladen Tomić u Tunelima ispod grada Rijeke

Na selu ćeš pronaći svašta, od nakovnja, preko brajde i koze, pa sve do ljubavi, no odnedavna, zahvaljujući Adoo, na selu se može pronaći i techno

Piše: 


Ali, kako vučja ćud ostaje nepromijenjena bez obzira na linjanje, tako ovoga puta TechnoJeNaSelu seli u Tunele podno Rijeke i 30. ožujka među betonskim lukovima pleše s Mladenom Tomićem kao glavnim pult gostom.

Ispod svakodnevnog života na svjetlu pod stopalima Riječana stoji opskurno ugodno podzemlje kao binarni plesni sustav Das Tunnel projekt-a 3.30 smještenog ispod grada. Tuneli ispod grada nastali su 30-ih godina prethodnoga stoljeća kada su Talijani izgradili ove strukture pošto je Rječina dijelila ne samo dva grada već i dvije države. Tuneli su se kasnije pokazali praktički neosvojivima, zasebni podzemni grad koji je mogao funkcionirati i pružati otpor u doba okupacije, da bi danas bili prenamijenjeni u prostor slobode, plesa i kreativnosti.

 

Ravno iz Banja Luke iz kompozitnih uslojavanja techna i tech housea, pod glomaznim glavama gljiva basa stiže gospodin Tomić [Night Light, SCI+TEC, Terminal M]. Ovaj sin bosanskog kamena globalno je poštovani DJ i producent koji je stao na najpoželjnije bine gladnih ušiju poput Miami WMC-a 2013. i 2014. (SAD), EXIT -a (Srbija), Soul Tech and Selenic Beach-a (Mexico), Kazantipa (Ukraina), Stereo Sundaya ( Nizozemska), Amsterdam Dance Eventa (Nizozemska), Refresha (Crna Gora), dok izdanja redovno adresama zovu labele poput Sci + Tec, Suare, Definitive Recordingsa, Terminal M-a, 1605, Octopusa, 100% Purea, Deeperfecta i Stereo Productionsa.

Tvoje nemirno meso neminovno je koji puta pronašlo ispušni floor ventil uz trake "Front Pocket", “Physical Level”,  “Tune”, ‘’Before Sunset”  “Solar Wind”, “West Beach”, "Riffs" koju je vrtila i Monika Kruse, a imaš li podeblji plesni staž sjećaš se i početaka, sada tako davne '99., kada je mladi Mladen s kolegom mu Sinišom Tamamovićem sve što ima usmjerio u podizanje banjalučke scene i prodefilirao zapadom Balkana. Sve najbolje stvari i najbolji periodi rađaju nešto novo pa je kroz ovaj trud nastao i label ponos Night Light Recordsa koji osvjetljava noći da lakše spavaš.

Dolje u podzemlju tunela Das Tunnelprojekt-a 3.30 Mladenu se pridružuju osnivač TJNS-a Adoo [Tronic, Agile, Stick Recordings], Karamatich i Driverr. Plešemo od jedanaest uvečer do zore u 6 ujutro i upamti – Svjetlost na kraju Tunela je zapravo – muzika!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2