Skip to main content
  • 12.04.2023.

One Drop Music priprema novu epizodu melodičnog techna uz Brinu Knauss

Klupska večer One Drop Music nastavlja sa svojom misijom postavljanja Zagreba u trend sa zvukom i izvođačima koji nastupaju na svjetskim party destinacijama

Piše: 

Nakon dva uspješna partyja u Petom Kupeu, One Drop Music se još jednom vraća na dobro poznato mjesto radnje. U petak 21. travnja na repertoaru je novi spektakl melodičnog techna u Zagrebu, a ovog puta One Drop Music dovodi Brinu Knauss, 19:26 i Petra Dundova.

Brina Knauss je slovenska DJ-ica i producentica koja je s glazbom povezana od malih nogu. Glazbeno je školovana, a prije nego što se uhvatila elektroničke glazbe bila je članica slovenskog benda BBT te model u Milanu. Želju da se potpuno prepusti elektroničkoj glazbi dobiva 2012. kada modne piste zamjenjuje za miksete klubova. Svega nekoliko godina joj je trebalo da ostavi zapaženi trag na sceni te je na svjetskim turnejama od 2016.

Svoj zvuk melodičnog techna slovenska DJ-ica i producentica odvela je u razne krajeve svijeta, nastupila je u klubovima koji se nalaze u gradovima poput Londona, Beiruta, Tuluma, Miamija, Berlina i Pariza. Brina Knauss nije zapostavila ni festivalsku publiku, uz njene ritmove publika je imala plesati na važnim europskim festivalima poput Tomorrowlanda, OFFSonara i EXIT-a.

U karijeri pozornicu je dijelila s imenima poput Carl Coxa, Solomuna, Dubfirea, Black Coffeeja, a posljednje vrijeme nastupa bok uz bok s najprominentnijim imenima melodničng techna kao što su Adriatique i Mind Against.

Slovenska DJ-ica i producentica ima iza sebe snažnu 2022. obilježenu velikim nastupima, ali u svega nekoliko mjeseci 2023. Brina Knauss daje naznake da će joj ovo biti najveća godina do sada. Još jednom je imala priliku osvojiti publiku Tomorrowlanda, ali ovog puta na zimskoj inačici festivala na vrhu francuskih Alpi gdje je odradila dva velika seta. Da se dobro snalazi u hladnim zimskim uvjetima na vrhu planina potvrđuje i set za VSZN na švicarskim Alpama.

Dvije godine nakon objave svog EP-ja “Births”, Brina Knauss je objavila novi singl “Nightfall”, a u nastavku godine osim što dolazi u Zagreb, između svega svakako vrijedi izdvojiti i da je potvrđena za nastup na povratničkom izdanju Tomorrowlanda u Brazilu.

19:26 je talijanski glazbeni projekt stvoren 2019. koji donosi zvuk emotivne strane techna. DJ s adresom u Milanu ideju za svoju glazbu dobiva iz značajnih sjećanja iz prošlosti, kao i s vizijama što bi moglo biti u budućnosti. Upravo taj spoj donosi u isto vrijeme melankonične i euforične trenutke u njegovim trakama.

Višestruko nagrađivani DJ i producent te pionir hrvatske elektroničke scene je Petar Dundov. Svojim talentom, glazbenim stažom i diskografijom spada među najplodonosnije hrvatske autore te se svakako nalazi u samom vrhu hrvatskih izvoznih glazbenih proizvoda. Iza sebe Petar Dundov ima bogatu diskografsku kolekciju singlova, EP-jeva i albuma, a o njima je dovoljno reći da je njegov harmonični techno uspoređen s skladateljima poput Phillipa Glassa i Jean Michela Jarra.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: One Drop Music presents: Brina Knauss, 19:26 i Petar Dundov

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop