Baner

Online radionica: Digitalna sinteza zvuka

Ponedjeljak, 20 Travanj 2020

Udruga za razvoj ‘uradi sam’ (DIY) kulture "Radiona.org" organizira online radionicu “Digitalna sinteza zvuka” pod vodstvom Igora Brkića koja će se održati u dva termina tijekom travnja.


Radionica je besplatna, u formatu 2x2h te će prijavljeni polaznici prije početka biti obaviješteni o digitalnoj platformi održavanja programa. Polaznici će sami preko Doodle platforme izabrati dva termina koji im odgovaraju za sudjelovanje na radionici.O radionici:
Radionica se bavi teorijom i metodama koje stoje iza digitalne sinteze zvuka. Prvi je dio teorijski, gdje će polaznici proći osnovne pojmove digitalne obrade signala u kontekstu digitalne sinteze zvuka poput uzorkovanja, aliasinga, filtriranja, fourierove analize i slično. U drugom dijelu polaznici će programirati jednostavan subtraktivni synth s wavetable oscilatorom, envelope generatorom te filtrom. Radionica je inicijalno zamišljena kao izrada digitalnog syntha na nekoj od hardverskih platformi, no u potpunosti je prilagođena za softverski format. Primjeri će se raditi u Processingu i sl. sučeljima. Od polaznika se očekuje osnovno poznavanje programiranja (varijable, petlje, grananja, funkcije) u nekom od C/C++/Java/Javascript jezika.


Foto: Hyperglitch (cc)

O voditelju:
Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje se bavio digitalnom obradom audio signala. Bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja, glazbom. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, televizijske emisije i pojedinačne umjetnike. U sklopu međunarodnog projekta Kreativni muzej dobitnik je 10dnevne rezidencije za makere u Norveškoj.
Web: hyperglitch.com

Prijaviti se možete na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . do srijede 22. travnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave.

Maksimalan broj polaznika je 10.

Online radionica: Digitalna sinteza zvuka