Skip to main content
  • 27.03.2018.

Probuđena šibenska scena spremna je za Uskršnji vikend

U slavu neradnog ponedjeljka, kada će se partijaneri moći naspavati, u šibenskoj Kuglani ovog vikenda rade dva partija zaredom.

Piše: 


U subotu će na D-beats večeri domaći DJ Mr.D ugostiti zadarskog kolegu i producenta Darka Kusturu, a u nedjelju će za pultom biti kolektiv Tour de Sound. Kusturina produkcija dala bi se smjestiti na relaciji između deep house i nu disco zvuka, dok kao DJ ima dosta širok pogled na house glazbu, najavljuje pred subotu svog gosta Mr.D. 'Setovi su mu ugodni i opušteni, nose duh starije house i deep house škole, oslanjajući se na disco i acid, ali i na moderniju melodičniju produkciju', kaže šibenski muzičar.
{youtube}seKqHr0mS9o{/youtube}

Tour de Sound je skupina koju čine četiri šibenska DJ-a – Santiago Batacosta, Bake Junior, Tabula i Lawrence Klein, a štos je tome da zajedno nisu nastupali najmanje dvije godine. Kao kolektiv su ponikli iz kluba Mangan i mada predugo nisu svirali skupa, pojedinačno su zadržali sve one karakteristike koje su ih povezale – inovativnost, originalnost, eksperimentiranje i svježinu. Sva četvorica redovno nastupaju samostalno i baš kao što su to radili kao Tour de Sound kolektiv, još uvijek su u stalnoj potrazi za dobrom glazbom pa neopterećeni muzičkim stilovima stalno kombiniraju žanrove i eksperimentiraju, proizvodeći fino upakirane plesne cjeline koje lansiraju na podij.

Lawrence Klein i Bake Junior su rezidenti Kuglane i često nastupaju u posljednje vrijeme, baš kao i Tabula, a Santiago Batacosta u nedjelju će u tom klubu biti prvi put i usput predstaviti svoj novi projekt 'PaleolitiK'.

Inače, klupske večeri birane elektroničke glazbe krenule su u Kuglani tek sredinom siječnja ove godine otkako su tamo nastupali Felver, Petar Dundov i brojni domaći DJ-i. Prve subote u travnju gostuje veliki beogradski glazbenik Kristijan Molnar što najavljuju kao party sezone, a vikend kasnije će mladi vodički kolektiv Metz Attack (dobitnik Ambasadora Fabian Mateša i Tonko) predstaviti Mimija, (Zagreb, Ekstrakt). Sarajevski DJ duo After Affair su na redu 21. travnja, a tjedan nakon njih u Kuglanu dolaze tri DJ-a iz Dublina (Deep House Dublin). Početkom svibnja DJ Foxy će na Blast večeri u Kuglani ugostiti zagrebački Sindikat, a za 12.05. Lawrence Klein će na svojoj Opposite večeri predstaviti jedno jako inozemno ime za kraj plesne sezone u šibenskoj oazi dobre elektronike.
{youtube}qdsaAl6eEeM{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2