Skip to main content
  • 20.10.2017.

Putovanje kroz žanrove uz Kuniyuki Takahashia u Mastersu

Da su Japanci iznimno umješni u robotici i elektronici odavno je poznata stvar.

Piše: 


No, na ovim je prostorima možda manje znano kako u zemlji izlazećeg Sunca posljednjih godina cvate i scena elektroničke glazbe. Jedna od, kako mu tepaju, bolje čuvanih japanskih tajni je Kuniyuki Takahashi iz Sappora, koji u subotu, 21. listopada nastupa u zagrebačkom Mastersu.

Iako najbliži deep houseu, Kuniyuki se ne ograničava na jedan žanr već širi interes i na druge pravce stvarajući time svoj originalni glazbeni stil. Na nedavno izdanom albumu Newwave project poigrao se tako raznim stilovima iz 80-ih poput novog vala, industriala, njemačkog electro punka i electro bodyja pod utjecajem izvođača poput DAF-a i Front 242. Ovisno o žanru svojih projekata, od techna preko acid housea i downtempa do drum'n'bassa, Kuniyuki objavljuje i pod imenima Forth, Frr Hive, Koss ili jednostavno Kuni. Često surađuje i s drugim glazbenicima poput Henrika Schwarza, a upravo ovog mjeseca izlazi album Kuniyuki & Friends na kojem gostuju i Jimpster, Vakula te DJ Sprinkles.

Kuni će se u Zagrebu predstaviti u live izdanju u sklopu već odlično prihvaćene večeri 40 Love, kojom Jogarde i Felver raznolikim programom upoznaju publiku s glazbenim draguljima sa svih strana svijeta, ali i mladim domaćim snagama. Kuni, Feki i Pepi složit će najbolji glazbeni sushi, a u tome će im najfinijim širokim izborom elektroničke glazbe pomoći i sve primjećeniji domaći dvojac Savage i e1. 40 Love zagovara raniji izlazak u klub, pa je za uživanje u svim ovim poslasticama potrebno u Masters doći već u 20 sati.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2