Skip to main content
  • 16.12.2015.

Retrogradne disco amnezije i deep house

Split je jedan od onih gradova u kojima je glazba jednostavno dio odrastanja, mrdaš nogama još prije no što možeš na njima sigurno stajati.

 
I baš zato u gradu koji ritam živi postoji i jedan bar koji se za tebe brine od kada zijevneš i tražiš prvi hit penjanja na kofeinsku krivulju (jer ljudi pričaju s tobom ujutro i jer je zatvor stvarna stvar), pa sve do noćnih nemira kada u tebi krene kipjeti za nekim drugim zorama, poznanstvima i avanturama.
 
Jarke boje, šake šljokica, visoke kose, natjecanje tko ima veći trapez, čaganje na rolama, i sve to uz disco. i tada velike natapirane šiške, zavrnuti rukavi na sakoima, plava sjenila i futbalerke. 70-e i 80-e žive ponovo na CLO podiju splitskih ulica na još jednoj disCLOteque pod rukama DJ Roka. Navrati u petak, 18. prosinca, oko devetke, popij nešto, kratko ili sa kišobranom izbor je tvoj i zagrij sve motore za jedan cijelo noćni.

 
Subota, 19. prosinca, pak sviće i čeka napokon naspavanog tebe koji je sve oprostio budilicama na CLOstrophobiji. Struja koja vuče u duboko ponekad je zastrašujuća i onda se samo pustiš i na deep house plutači nestaneš negdje daleko na pučinama zvuka i sve fobije nestanu. Na pučini nema svjetla, napokon vidiš zvijezde i DJ Roko se još jednom brine da svi disperzirani dijelovi tebe sjednu na svoje mjesto iznova povezani neumornim beatom.

 
Dođi, pleši, obnovi resurse, zaljubi se iznova u život, ljude i sebe! Split čeka!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2