Skip to main content
  • 26.07.2017.

Terry, Nicki, fieste i cirkusi za 585 club!

Odvedu li te vile flanerizma, lutanja i požuda put bračkoga Bola, neće te boljeti baš ništa osim upaljenih tetiva od cjelonoćnog plesa na novoj clubbing destinaciji koju sada voliš i poznaješ pod imenom 585 club.


Kako do njega? Slijediš sirene do Zlatnoga Rata, zatim se probiješ kroz mirisnu šumu borova i orkestralne performanse najcvrčaka da bi, samo nekoliko minuta udaljen od pučine, pronašao veliko zdanje čije šarke su službenim glasnim otvaranjem zaškripale prethodnoga tjedna, 21. srpnja.

585 upada na scenu upisan u krunske lokacije svega onog plesnog i jadranskog kao nositelj noćnih provoda koje smo na Bolu čekali posljednju dekadu, skroz od zatvaranja legendarnog Facesa, čime se pridružuje trokutu sjajnoga, gdje dnevne ritmove drže upaljenima još i Varadero u centru Bola i Auro na Zlatnom ratu. Fenomenalni interijer i vanjski mu produžetak upotpunjen VIP separeima, DJ pultom i vanjskim šankom, nastaju pod kreativnom paskom kipara i scenografa Nedjeljka Mikaca Caka odgovornog i za uređenje mnogih popularnih zagrebačkih lokala poput Johann Francka, Peperminta, Supercafea, kluba Noa na Zrću te novootvorenog zabavnog parka Mirnovec u Biogradu na moru.

No ono zašto si ovdje je kako bi spužvasto i požudno upio info onoga što te očekuje na podiju počevši sa sutrašnjom večeri. Kako je četvrtak novi petak i kako je onima na hedonizam uštimanima dan u tjednu nevažna vremenska kategorija, četvrtak tako postaje sasvim legitimni dan za cirkus i to onaj naziva Circus Harmony Show. Harmonije su mjesta homeostaze, oni trenuci kada je sve na svom mjestu i postoji mjesto za sve i gdje ćeš oko posuditi akrobatima, plesu na šipci i zračnim vratolomijama pod paskom rezidenata Norvežanina DJ Zorana, DJ Matrode i Aldo Morroa, a ptice kuloara šapuću da ti je četvercima u 585 i meštar električne violine Migual Lara, vokalisti i golemi LED roboti.

Petak, 28. srpnja, ipak je možda onaj od kojeg zoveš zubara zbog zazubica jer s nama je na bolu iz samoga vrha pristigao Terry Francis koji stiže pod zastavama Fabrica i rođendanskih slavlja. Prošlo je točno 20 godina od kada je Terry Francis dobio nagradu najboljeg novog DJ-a časopisa Muzik. Dodaš na to još čitavo jedno desetljeće uspona kroz kaskade undergrounda u sjeni kao onaj tip s besprijekornom opsesivnom tehnikom preciznog miksanja i imaš sjajan put jednoga od globalnih najznačajnijih.


 
Ponekad nazvan dub houseom s natruhama techna, pokušaj distinkcije konkretne Terryjeve žanrovske pripadnosti je besmislen jer on zapravo čini ono što bi dobar DJ trebao – zamućuje granice oslanjajući se na emocije s podija. Uslijedila je rezidencija u legendarnom Stems klubu, a '94. je rođena, danas sasvim nevjerojatno golema i nemirna, Wiggle večer u suradnji s Nathanom Colesom, također poznata i kao lijepa priča "kada je Nathan sreo Terryja", "kako londonski acid house ne jenjava" ili jednostavno kao najpoznatiji stup londonske tech house scene koja se tek rađala sredinom 90-ih. Finale 20. stoljeća, 1999. donijelo je rezidenciju u klubu u kojem je otvorio i prvu noć ikada, Fabricu, i tako već traje 17 godina ljubavi i glazbe.

Posljednji dan srpnja vrijeme je za još jednu La Fiestu, ako zbog ničega drugoga tada samo zato što si još la živ i la sjajan, da bi ti u srijedu, 2. kolovoza, za pult stala gospođica Belucci, dama koju je jednako zanimljivo gledati kao i slušati. Mađarka je poršla put od atletičarke, preko modela i davanja otkaza da bi posvetila vrijeme glazbi i internacionalne granice se počinju otvarati. Sex prodaje sve što dotakne, ali jednako tako čini i kvaliteta.

I crči, cvrči cvrčak… nema šanse da ćeš ga čuti od sound systema! Dobro nam došao u 585 club!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk