Skip to main content

Anna Moor izbacila electro pop album popraćen animiranim filmom iz Unreal Enginea

Umjetnost ne poznaje granice. Mlada glazbenica predstavila je svoj album uz animirani film stvoren u softveru za kreiranje video-igara

Piše: 

Kantautorica Anna Moor objavila je prvi studijski album “plavi avioni” na kojem kroz melankoličan i sanjiv electro pop glazbeni izričaj donosi atmosferičnu glazbenu priču u 11 pjesama. Na albumu se nalaze i singlovi “Svjetovi”, “Genovia”, “Blizu vode”, “Život kao rijeka” i “Valove love” kojima je Anna Moor u posljednjih nekoliko godina ostvarila prepoznatljivost na regionalnoj glazbenoj sceni i u radijskom eteru.

 

O svom novom albumu Anna Moor kaže “Samom činjenicom da se nisam ograničavala na vrijeme stvaranja (glazba je nastajala u periodu od 6 godina), album prati moja putovanja, promjene, kao i mnoštvo uhvaćenih spontanih trenutaka u kojima je izražavanje kroz glazbu bilo jednostavniji izbor od direktnog suočavanja sa stvarnošću”.

Uz izlazak albuma objavljen je i kratki animirani 3D film u kojem je stvoren cijeli novi svijet inspiriran glazbom Anne Moor, dok je soundtrack za taj film oblikovao i aranžirao britanski filmski kompozitor Joshua Urben.

“Motivi i slike sa albuma "plavi avioni" često su alegorični, emotivni i nadrealni. Zamisliti glazbeni spot koji bi ih nastojao vjerno prikazati bio je izazovan zadatak. Zato je softver za kreiranje video-igara Unreal Engine savršeno poslužio budući da rad u njemu ne ograničavaju nikakve fizičke prepreke, već je, uz dovoljno vremena i mašte, moguće stvoriti bilo što. Od izgleda svijeta, 3D lika Anne Moor, divovskog kita, kišne oluje, do pokreta kamere i svakog najmanjeg detalja – sve je izrežirano kako bi predstavilo i najavilo novi album.” zaključio je redatelj filma Dinko Šimac.

Album je objavljen na Intek Musicu te je dostupan na svim streaming platformama, dok animirani film kreiran u Unreal Engineu možete pogledati na YouTubeu.

 

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2