Skip to main content
  • 13.04.2023.

Anna Moor predstavlja novi singl s albuma -plavi avioni-

Nadrealno putovanje iznad oblaka u novom videospotu Anne Moor za pjesmu 'plavi avioni'

Piše: 


Anna Moor
albumom je 'plavi avioni' objavljenim krajem prošle godine oduševila glazbenu kritiku, a svojim posebnim snenim elektro-pop izričajem uzburkala vode hrvatske glazbene scene.


Foto Melani Krog

Album na kojem je sudjelovalo više od petnaest glazbenika nominiran je za ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, a u sklopu novinarske nagrade Rock&OFF, Anna Moor osvojila je nominaciju za pop&off izvođača godine.  
 
Pjesmu ‘plavi avioni’ snimila je u suradnji s Teom Golubom iz sastava kids from the sky koji je zaslužan za glazbenu podlogu, te za mix i produkciju.


 
– Imao sam taj instrumental dugo među neiskorištenim materijalima i osjetio sam da bi baš odgovarao Anni Moor, što je ona odmah prihvatila i napravila ‘plave avione’. Prekrasne su te iznenadne suradnje, iz tog instrumentala nastala je i ova pjesma pa konačno i album ‘plavi avioni’ koji je nominiran za Porin, a to stvarno nismo imali na umu dok smo stvarali tu pjesmu – rekao je Teo.


 
Anna Moor autorica je teksta i vokalnih glazbenih linija, prateće vokale otpjevala je Melani Krog, dok je za mastering zaslužan Marin Hraščanec (Intek Music).

‘Plavi avioni’ lete ovaj put bez mene, ali s mojim uspomenama i željama. Istraživanje svijeta uzbudljivo je i opasno, a avioni istovremeno podsjećaju na početak i kraj putovanja. Uvijek postoji trenutak kada se moramo vratiti doma nakon svjetskih lutanja i traženja smisla, kako bismo mogli graditi svoj život iznova sa jasnijim shvaćanjem prijateljstva, obitelji i odnosa prema svemu što nas okružuje – kaže Anna Moor.


Foto: Youtube Screenshot
 
Autor videospota je Dinko Šimac, koji već godinama prati i oblikuje vizualni identitet koprivničke glazbenice.
 
– Iako su avioni na prvu možda očiti simbol putovanja, osjećaji i bogatstvo koje dobivamo kroz lutanja različitim reljefima i kulturama teško je to dočarati u kratkom vremenu glazbenog spota. Iz tog smo razloga odlučili avione u spotu prikazati na nadrealan način, kao sudionike u svojevrsnom plesu iznad oblaka, oslikavajući tako uzbuđenje putovanja. To putovanje nije nužno fizičko, već i emotivno. Unreal Engine, 3D softver za game-design, još je jednom poslužio da našu viziju i priču ispričamo u razmjerima koji u stvarnosti ne bi bili mogući – rekao je redatelj spota Dinko Šimac.

sonus 2
paul 2 mobile
Kao entuzijastični obožavatelji Printworksa, autori ovog videa bili su apsolutno oduševljeni kada im je omogućen ekskluzivan prvi pogled na londonski Drumsheds
sonus 1
Kao entuzijastični obožavatelji Printworksa, autori ovog videa bili su apsolutno oduševljeni kada im je omogućen ekskluzivan prvi pogled na londonski Drumsheds