Skip to main content
  • 29.05.2023.

Cortex Thrill objavili novi EP -Dualism (Yang)- te se pripremaju za nastup u Belgiji

EP “Dualism (Yin)” objavljen početkom godine dobiva svoj nastavak

Piše: 


Nagrađivani hrvatski duo objavio je novi EP Dualism (Yang)” na Bonzai Progressive etiketi. EP je sačinjen od tri trake “Natural Dualities”, “Paradox” i “Fluid Kinematics” te dvije obrade Fluid Kinematics” iza koje stoji legendarni Jon The Dentist.

Cortex Thrill je poznat po svojim konceptualnim produkcijama koje slušatelje vode u nove dimenzije i potiče na razmišljanje izvan kutije, a ta misao se osjeća i kroz novi EP koji komplementira svog prethodnika “Dualism (Yin)”. Traku “Natural Dualities” obuzimaju zavodljivi topli tonovi, s emotivnim grooveom i melodičnim ritmom. “Paradox” je spremna za plesne podije, sa svojim dojmljivim grooveom izgrađenim oko atmosferičnih zvukova i 303 bas linije. Sa “Fluid Kinematics” EP je zaokružen, a traka slušateljima pruža putovanje zaraznim elektroničkim zvukovima.

Upravo traku “Fluid Kinematics” je odabrao Jon The Dentists koju će obraditi te je složio dvije nove verzije – klupski mix i intro mix, s kojima je ovom EP-ju dodao malo svog sastojka s kojim je 90-ih osvajao plesne podije diljem svijeta.

Novi EP nije jedino na čemu je Cortex Thrill radio, u pripremi imaju još 2 digitalna i vinyl izdanja sa retro hard trance stilom za Bonzai Records. Dok za Bonzai Progressive etiketu imaju potpisanu suradnju s Alenom Oversoundom.

Osim nove glazbe, hrvatski duo se sprema za novi nastup na Legacy Festivalu u Belgiji na kojem su prošle godine nastupili pred 30 tisuća ljudi. Festival je na rasporedu 9. i 10. lipnja Zilvermeeru nedaleko od belgijskog gradića Mol. Legacy Festival je ove godine poseban po tome što vizualni identitet festivala potpisuje upravo Ivo T. Montina iz Cortex Thrilla.

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2