Skip to main content
  • 27.08.2019.

Coyu – ne poznajete ga, ali Moby ga svakako poznaje

Što se španjolskog idejnog i provedbenog oca iza mega uspješnog techno i house labela Suare tiče, svi smo mi John Snow i jednostavno ne znamo.

Piše: 


No za razliku od nezakonitog nasljednika Winterfella, nije da ne znamo ništa već samo imamo slijepu točku na golemi raspon utjecaja, ideja i priljeva koji su oblikovali ono što Coyu jest, glazbeno i privatno.

Upravo u ove svrhe pod kapom Coyu tabora se od 2012. kuhala ideja prvoga albuma, naslovljenog upravo uz linije ranije objašnjenog neznanja – You Don't Know. Album je namijenjen kako bi zatrpao mnoštvo predrasuda i unaprijed formiranih mišljenja o njemu te će službeno udariti zvučno 23. rujna uz 16 traka golemog žanrovskog raspona i zavist stvarajuće kolaboracije s umjetnicima kao što su spomenuti pomaknuti astronaut elektroničkog Moby, Lazarusman, The Horrorist, Thomas Gandey, The black 80's, Mike Leary i Gabriella Vergilov.

Ovaj zagriženi španjolski mačkoljubac objasnio je razloge stvaranja You Don't Know albuma riječima: "Album je nazvan You Don't Know jer mnoštvo ljudi ima unaprijed stvorene ideje o tome tko sam. Do sada možda nisam bio dovoljno pametan da im pokažem svoje korijene, što volim i što sve mogu ponuditi glazbeno. Nisam samo Dj i producent koji pušta ili stvara glazbu. Volim mnoštvo žanrova i različitih tipova glazbe. Ovim albumom želim promijeniti predrasude."

Jedna od najboljih traka albuma svakako jest neobično i iskreno nazvana "I May Be Dead, But One Day The World Will Be Beautiful Again" koja nastaje u suradnji s Mobyjem kojega je u jednom u komentaru na knjigu "Porcelain" Dave Eggars od milja nazvao "bivšim kršćansko/alkoholičarskim veganom koji se bavi elektroničkom glazbom". I ne samo da se njome bavi, već je u svom pristupu razapet na užetu raznolikih žanrova i glazbenih eksperimenta. Moby je sve samo ne konvencionalan, u potpunosti svoj i jedinstven i samim time i manifest onoga što bi umjetnik u svijetu trebao biti.

Spomenuta nova kolaboracija na albumu nastala je kao ona posipana break beatsom i anđeoskim melodijama koje te nagone na razmišljanje, po kojima si Mobyja već usadio u moždani folder i srčanu čakru. Traka je protkana efemernim plutanjem otvorenim prostorom, no tada kreće intenzivnija etapa u kojoj se break beats pretapa u drum & bass, minimal techno i potom se utječe nešto oštrijem i prljavijem technu s primjesama acid synthova koji ti tope neuralnu mrežu. Punu tracklistu istraži niže, a Coyua glavom, bradom i rukama uhvati na Open Air oblizeku 31.08.

Nije li apsolutno sjajno da je Future Scope za fini kraj ljetne sezone odabrao upravo Coyua i zagrebačko more Jaruna. Počinjemo u 17 sati i čekamo raniji zalazak sunca i beatom tresemo prve listove s grana, a španjolskom mačku pridružuju se i Mr. DJ Dario, Dj Jock, Shipe, Dj Mary, PEZNT, E-Base, Teo Zver i Sonic Illuminati. Na after se bacamo u vodeno njedro Aquariusa, a upade loviš na Entriu po cijeni od 80kn.

1) Coyu feat Lazarusman – You Don’t Know (Intro)
2) Coyu feat. The Black 80s – The Three Chimney
3) Coyu – Out Of The Pain
4) Coyu feat Mike Leary – We All Try
5) Coyu – Fear Is Gonna Be A Player In Your Life
6) Coyu feat Thomas Gandey – 1+1 (Album Mix)
7) Coyu – Wanna Do Right, Wanna Do Wrong
8) Coyu & Moby – I May Be Dead, But One Day The World Will Be Beautiful Again
9) Coyu – Waking Up From Anxious Dreams (Metamorphosis)
10) Coyu – Dia Uno (The Beginning Of A New Era)
11) Coyu – La Coherencia De No Ser Coherente
12) Coyu – Happiness? Go Ahead
13) Coyu – Volare
14) Coyu feat. The Horrorist – My First Pill
15) Coyu feat Gabriella Vergilov – Unite
16) Coyu – Insania

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2