Skip to main content
  • 10.04.2019.

Petar Dundov o izdanju za Cocoon, Svenu Vathu i doživljaju live setova

Petar Dundov ovu je godinu otvorio novim izdanjem za kultni Cocoon – na  kompilaciji „Dots and Pearls 5“ našla se njegova traka „Pyroelectric“.

Piše: 


„Dots and Pearls“ seriju Cocoon izdaje u neredovitim intervalima još od 2011., a na petom izdanju predstavili su se još Marc Romboy, Bastian Bux, Blackrachas, Quenum… Petar nam je otkrio kako je izgledalo stvaranje „Pyroelectrica“.

Nastao je spontano, dok sam se igrao sa novim sintićem koji mi je posudio frend. U nekom momentu pala mi je na pamet tema i oko nje sam počeo razvijati aranžman. Negdje u to doba dobio sam mail od Cocoona da pripremaju kompilaciju i da li bi imao jednu pjesmu za njih. Nije bilo tematskog okvira pa sam im poslao upravo dovršen Pyroelectric, svidio im se i tako je završio na Dots and Pearls,” kaže nam, pa dodaje da su njegovi favoriti na izdanju “Sequential Error” Marca Romboyja i Quenumov “Blue Mountain”. “Frendovi smo i radi se o iskusnim producentima koje često vrtim u svojim setovima,” priča.

Naš najeminentniji DJ s Cocoonom surađuje od 2002. godine, kada mu je “Horns in Thorns” objavljena na “Cocoon Compilation C”. Cocoon je svjetski poznat label i pojaviti se na njihovim izdanjima bila mi je velika odskočna daska u promociji na njemačkom i svjetskom tržištu,” kaže nam Petar.

Uskoro nastupa na Sea Staru, gdje će DJ pult dijeliti, među ostalima, i sa Svenom Väthom, techno ikonom i  utemeljiteljem Cocoona.

Sven je jedinstvena ličnost na techno sceni, svojim djelovanjem udario je temelje techno pokreta u Njemačkoj još od vremena Omen-a te kasnije kroz Cocoon klub i izdavačku kuću lansirao mnoge DJ-e i autore poput Ricarda Villalobosa, Marca Carole, Chris Liebinga, Guy Gerbera… Vedar je i zabavan, veliki radoholičar i ima nevjerovatnu energiju koju bez rezerve dijeli s publikom na svojim turnejama. Zato ga i ljudi vole,” objašnjava Dundov.

Dundov je ujedno i jedini elektronički glazbenik koji će na Sea Staru svirati live. “Live nastupi su nešto zahtjevniji od DJ izvedbe, no ima nešto posebno kad se muzika radi uživo na pozornici. Ja sam svoju karijeru i započeo kao live act, tako da se dobro snalazim u svemu tome i drago mi je da ću se na Sea Staru imati priliku predstaviti i kao autor,” zaključuje.

Uz Svena na Sea Staru će se predstaviti i Nina Kraviz, Ilario Alicante u petak, dok u subotu 25.05. Klubska scena preuzima pozornicu, a za pultom su Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, Lawrence Klein, DJ Jock, Unique. Ulaznice za idilu u Stella Marisu koja će 24. i 25. svibnja mogu se kupiti u sustavu Ticketshop, Entrio ili na ovom linku bit.ly/SSFUlaznice2019 za 229 kuna, dok se kampiranje za sve dane plaća 100 kuna. 

Poslušajte "Pyroelectric"…

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2