Skip to main content
  • 23.09.2017.

Petar Dundov stigao na Perfecto Records, remiksirao Paul Oakenfolda

Dva viteza, svaki na svoj način dominantan, našli su se pod istim krovom puni vještina i snage koji bliješte iz njihovih oklopa ne bi li narodu pokazali sigurnost u nadolazećim bitkama

Piše: 

Paul Oakenfold je svima dobro poznato ime, dvostruki dobitnik Grammy nagrade smatra se jednim od najvećih DJ-a koje je elektronička glazba ponudila. Njegov životopis ukazuje da se radi  u glazbeniku koji bilježi uspjehe na svakom potezu. 1998. i 1999. proglašen je najboljim DJem svijeta od strane čitatelja DJ Maga i to u vrijeme kada se ta ljestvica doista i cjenila. Odrastao na The Beatlesima, u karijeri koja traje više od trideset godina surađivao je sa mega zvijezdama poput U2, Madonna, New Order i The Rolling Stones. Poznat pod brojnim imenima od kojih je najpoznatije Electra, 1988. godine Paul traži mjesto gdje za DJe/producente gdje će se najlakše moći iskazati i razvijati. To je doba kada nastaje Perfecto Records. Label na kojemu su se do danas našla brojna imena uključujući Infected Mushroom, Timo Mass, Rui da Silva i Hernan Cattaneo.

Drugi vitez, stiže sa zagrebačkih ulica – Petar Dundov. Najrespektabilniji DJ hrvatske underground scene koji je nastupao od Pariza i Berlina, do Australije i Tokija, pozvan je u izabrano društvo Prefecto Recordsa i napravio remix za 'Deep Space'. Njegov inteligentni techno zvukovi nose u sebi psihološku notu i čine njegov zvuk jedinstvenim. Razbijene granice produkcije Dundova prepoznali su Richie Hawtin, Sasha, Dubfire i Dixon. Na red je došao i toliko cijenjeni Paul Oakenfold. I nakon toliko godina Oakenfold je i dalje visoko rangiran i sve što prezentira poprati se sa velikom pažnjom.
{youtube}EuBeZ-8I0lg{/youtube}

Oakenfoldov 'Deep Space' prezentira jednu moderniju koheziju zvukova. Duboko će vas unijeti u tonove koji prate Paula u njegovoj trideset godina dugoj karijeri, od trancey build upa do housey dropa. No kada na red dođe Petar Dundov i njegox remix, pravila igre se skroz mijenjaju. Još dublju zvukovi unijet će vas u melodičan prostor koji počinje na trećoj minuti i nakon minute i pol izbacuje mračne sile iz sebe. Hipnotičan i progresivan, a podjednako i emotivan. Cijela priča oko Perfecto Recordsa kako je to mjesto da se umjetnici slobodno izraze sada vam samo to potvrđuje. Više od osam minuta vodite se kroz svijet tko je i što je Petar Dundov. Remix prve klase, ništa čudno za Dundova.
{youtube}mgInaD02YZc{/youtube}

Ovo izdanje svjetlo dana ugledalo je 18.9., a Beatport je odmah u startu prepoznao cijelu priču 'Deep Spacea' i proglasio ga ekskluzivom.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk