Skip to main content
  • 13.06.2019.

Rodhad i novi remix trake iz ’96. ususret Lovefestu

Ljubav, ljubav, ljubav. Beskonačna niska pjesama, priča, poema, slika i svih mogućih ekspresivnih umjetnosti govori o istome, kružeći oko centra istine svakim novim komadićem osobnog iskustva voljenja.

Piše: 


Za elektronička srca ljubav se manifestira u glazbi i zajedništvu pod binama, a festival je mjesto slobode da budeš i rasteš. Kako si do sada već naučio sloboda je temelj ljubavi. pa s amoroznim si imenom Lovefest ulazi u 13. godinu postojanja, a u susjednoj nam Srbiji u gradskom parku Vrnjačke Banje voli technom i houseom od 1. do 3. kolovoza. Oko 170 km južno od Beograda, ovaj mali rasplesani gradić ima samo 10 000 stanovnika i u festivalsko doba se čini kao da se broj plesača izjednačuje s njima.

Lista headlinera Lovefesta zavidna je enciklopedija iskustva jer plešeš sa Seth Troxlerom, Jamie Jonesom, Joseph Capriatijem, Marco Carolom, The Martinez Brothers, Richie Hawtinom, Joris Voornom iii? I Rødhådom koji broji 20 godina za pultom. Već kraj 90-ih provirio je svoju pred-Y2K njušku s čvrstim crtama onoga što će postati lice jedne DJ karijere koja ja izrasla iz organizacije malih open airova na skutima Berlina. Berlin i Njemačka uskoro su poslali riječ svjetskim kuloarima o novom licu na sceni sa specifičnom dub-techno mješavinom pogonjenom na perpetuum perkusija i savršene tehnike miksanja.

Dystopian u međuvremenu postaje sigurna luka izdavanja dobre glazbe i u proljeću 2019. rađa novi remix serijal Beroshima – Interplugreactionremixes – Dystopian028.2, kao prepričani stari klasik iz 1996. Remixana traka “Interplugreaction“ originalno je izdana kao dio Beroshimina "Lost Freakquencies Vol. 1“ EP-a za Tanjobi Records, sjajni sestrinski sublabel Acid Orange-a.

No neke stvari su zauvijek, bezvremenski stupovi divnog koji su očima, rukama, ušima i vještinama svojih kreativnih stvaraoca  svijet donijeli nešto iskonsko i čisto.. Preko 2 desetljeća kasnije Dystopian “Interplugreaction Remixes“ EP služi kao most prošlosti i sadašnjosti uz četiri remixa kojima su  vještine posudili upravo Rødhåd, Marcel Dettmann, Tijana T i Somewhen za dvije fenomenalne 12' vinilke koje ostaju vjerne srcu onoga što je Frank Muller (Beroshima) zamislio još 1996. Po svoju prekrasnu svjetlucavu glatku crnu ploču, za čiji ekstremno fantastični cover su odgovorni umjetnik Sven Uwe Kaiser i Nina Langel za grafičku obradu, možeš naručiti direktno ovdje na Dystopianu za cifru od 8€.

Kada smo već u monetarnim specifikacijama užitka upade u raznim cjenovnim kategorijama za ovaj festival ljubavi i glazbe u sjenovitom raju parka možeš ugrabiti na stranicama Lovefesta ovdje.

Uživaj, pleši i voli. Ako si tražio smisao, to je to.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2