Skip to main content
  • 3.11.2023.

30 godina nakon: Ovako se Damir Cuculić prisjetio Under City Ravea

Damir Cuculić je jedan od suorganizatora Under City Ravea koji je 30. listopada 1993. zatresao metropolu u Tunelu Grič, a evo kako se prisjetio samo događaja 30 godina nakon

Piše: 


U ratom okupiranoj Hrvatskoj počeo se stvarati jedan novi pokret ili glazbeni đir ustvrdio je i Petar Dundov gostujući u Podcast Inkubatoru. Tko su ti ljudi, odakle dolaze, koje su im namjere – pa zaključuje "Under City Rave je bio kulturni događaj, ali i prijetnja tadašnjoj vlasti".

Damir Cuculić je vrlo aktivan na svom Facebooku gdje često objavljuje različite ankete, mišljenja, diskutira s publikom, ali i obrazuje, te pušta glazbu koja ga fascinira. Tako je 30.10., ali i par dana nakon došao na red i redak o Under City Raveu za kojeg nažalost obljetnicu ipak nismo dočekali u samom Tunelu Grič.

No, Cuculić nije sprezao atome snage da svojim pratiteljima omogući kvalitetan uvid u ratne 90-te i događanja pod paskom ovog projekta te da nas svih približi priči koja se tada odvijala.

Prvo je za godišnjicu UCR-a objavio službenu himnu projekta koju potpisuje Petar Dundov pod aliasom Unreal, a potom par dana nakon i prilog iz Top DJ Maga na HRT-u koji je emitiran 1998.

[IZ ARHIVE TOP DJ MAG -a]

"Na današnji dan prije 30 godina u tunelu GRIČ u Zagrebu održan je UNDER CITY RAVE"

Ovaj prilog objavio sam u Top DJ Magu na HRTu 1998g na 5-u obljetnicu UCR-a kao jedan od suorganizatora tog legendarnog prvog domaceg rave party-a. U uvodnom dijelu priloga /autor Ivan Roca/ je isječak sa MTVa koji je također medijski popratio i podržao ovaj party davne 1993g.. S obzirom na tadašnje ratno stanje u HR, UCR je tada bio na MTVu udarna vijest koju su prenijeli i mnogi drugi mediji. Tog povijesnog dana 30.10.1993 g. u tunelu Grič je sve počelo. … Sve ostalo je povijest.

Budući da danas obilježavamo 30-u godišnjicu UNDER CITY RAVE-a, za današnju stvar dana sam iz kolekcije izvukao službenu himnu UCRa koju potpisuje Petar Dundov aka UNREAL a koja je objavljena na vinilu za Formaldehyd.

UNREAL – Under City Rave (Official Anthem]
Label: Formaldehyd – Form 009
Format: Vinyl, 12", 45 RPM
Country: Germany
Released: 1994
Genre: Electronic
Style: Hard Trance

____

Objavljena je i fotogalerija Under City Ravea koja se može u cijelosti pogledati ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2