Skip to main content
  • 9.10.2023.

Amsterdam Dance Event kompletirao program s više od 2900 umjetnika i 1000 događaja

Za manje od 10 dana elektronička scena se okuplja u nizozemskom glavnom gradu

Piše: 


Amsterdam ponovno postaje epicentar elektroničke glazbe od 18. do 22. listopada, kada će ugostiti na tisuće aktera iz industrije te stotine tisuća posjetitelja. Što sve nudi ovogodišnje izdanje ADE-a napokon je poznato, jer su iz organizatori zaključili program koji nudi više od 1000 različitih događaja.

Velika elektronička manifestacija se otvara sa glazbeno-umjetničkim performansom “Breath, Walk, Die” kojeg Amsterdam Dance Event radi u suradnji s Rijksmuseumom i glazbenikom upsammyjem.

S otvaranjem ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa želi se pokazati kako su klasična umjetnost i elektronička glazba komplementarne te da se međusobno jačaju. Glazbeno-umjetnički performans je osmišljen kao predstava u tri čina – u kojoj se život od rođenja do smrti glazbeno izražava kroz teme kao što su strah, želja i ambicija.

Što se tiče konferencijskog dijela Amsterdam Dance Eventa on je kompletiran stručnjacima za umjetnu inteligenciju iz Googlea te DJ-evima i producentima poput Adama Beyera, A-traka, Don Diabla, Jayde G i drugih…

Zaključen je i glazbeni dio programa

Posljednji val predvode imena kao što su ANOTR, DJ Chuckie, Ellen Allien, Louie Vega i Ummet Ozcan koji su se pridružili bogatoj listi koju broji nešto više od 2900 umjetnika koji će boraviti u Amsterdamu.

Tko sve od hrvatskih i regionalnih glazbenika će se naći u Nizozemskoj te gdje će nastupati, otkrivamo u danima koji slijede.

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk