Skip to main content
  • cannabis america
  • 8.11.2012.

Amerikanci za legalizaciju

Colorado će postati ono što je u Europi Amsterdam, prva američka država koja će legalizirati marihuanu, za legalizaciju su glasali i stanovnici Washingtona, dok je u Oregonu prijedlog odbijen.

Naslovna foto

cannabis america

Već je napravljena i okvirna računica po kojoj se vidi koliku će zaradu legalizacija donijeti Oregonu od poreza. Prema Amandmanu 64, na marihuanu će se plaćati porez slično kao i za cigarete i alkohol. To će državi i lokalnim vlastima dati mogućnost da kontroliraju prodaju malih količina marihuana odraslima. Prema analitičarima nova vrsta poreza na marihuanu državi Colorado mogla bi donijeti između 5 i 22 milijuna dolara godišnje, a u narednim pet godina i do 60 milijuna dolara.
{youtube}2xDpvsLIKF0{/youtube}

Vjeruje se kako će postupak legalizacije trajati mjesecima, a možda će proći i godina dana dok stanovnici Colorada ne budu mogli legalno kupovati marihuanu. Pitamo se što na to kaže žestoki protivnik lealizacije u Hrvata Dujomir Marasović.

Osim predsjedničkih izbora i pitanja legalizacije marihuane, u državama Maryland i Maine građani su na referendumu izabrali legalizaciju istospolnih brakova, dok se u Kaliforniji odlučuje o ukidanju smrtne kazne, koja je već zabranjena u 17 saveznih država.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2