Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Anna Moor izbacila electro pop album popraćen animiranim filmom iz Unreal Enginea

Umjetnost ne poznaje granice. Mlada glazbenica predstavila je svoj album uz animirani film stvoren u softveru za kreiranje video-igara

Piše: 

Kantautorica Anna Moor objavila je prvi studijski album “plavi avioni” na kojem kroz melankoličan i sanjiv electro pop glazbeni izričaj donosi atmosferičnu glazbenu priču u 11 pjesama. Na albumu se nalaze i singlovi “Svjetovi”, “Genovia”, “Blizu vode”, “Život kao rijeka” i “Valove love” kojima je Anna Moor u posljednjih nekoliko godina ostvarila prepoznatljivost na regionalnoj glazbenoj sceni i u radijskom eteru.

 

O svom novom albumu Anna Moor kaže “Samom činjenicom da se nisam ograničavala na vrijeme stvaranja (glazba je nastajala u periodu od 6 godina), album prati moja putovanja, promjene, kao i mnoštvo uhvaćenih spontanih trenutaka u kojima je izražavanje kroz glazbu bilo jednostavniji izbor od direktnog suočavanja sa stvarnošću”.

Uz izlazak albuma objavljen je i kratki animirani 3D film u kojem je stvoren cijeli novi svijet inspiriran glazbom Anne Moor, dok je soundtrack za taj film oblikovao i aranžirao britanski filmski kompozitor Joshua Urben.

“Motivi i slike sa albuma "plavi avioni" često su alegorični, emotivni i nadrealni. Zamisliti glazbeni spot koji bi ih nastojao vjerno prikazati bio je izazovan zadatak. Zato je softver za kreiranje video-igara Unreal Engine savršeno poslužio budući da rad u njemu ne ograničavaju nikakve fizičke prepreke, već je, uz dovoljno vremena i mašte, moguće stvoriti bilo što. Od izgleda svijeta, 3D lika Anne Moor, divovskog kita, kišne oluje, do pokreta kamere i svakog najmanjeg detalja – sve je izrežirano kako bi predstavilo i najavilo novi album.” zaključio je redatelj filma Dinko Šimac.

Album je objavljen na Intek Musicu te je dostupan na svim streaming platformama, dok animirani film kreiran u Unreal Engineu možete pogledati na YouTubeu.

 

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom