Skip to main content
  • 23.02.2011.

Besplatan download klasika Kevin Saundersona

"The Sound" je produkcija snimljena 1987.g. na etiketi KMS Kevin Saundersona.

Piše: 

Naslovna foto

Kevin Saunderson

 

Bio je to veliki hit u Chicagu, Detroitu te klubu Paradise Garage u New Yorku. Kada se pojavila na britanskoj elektronskoj sceni bila je jedan od prvih Detroit himni u Europi, veliki doprinos undergroundu, istinska techno skladba. Kevin Saunderson je drži omiljenom i posebnom pjesmom jer mu je donijela mnogo uspjeha a sada je daruje svima na besplatan download, i to originalnu verziju iz daleke 1987.g.

Pravi razlog zbog kojega je pustio pjesmu na besplatnu upotrebu, su nelegalno korištenje dijela pjesme od drugih autora. Talijanski producenti Giacomo Godi i Emiliano Nencioni izdali su pjesmu "Beat Me Back" na Nirvana Recordingsu koristeći nelicencirane semplove od Saundersonova originala.
 
Dvojac koji se potpisuje pod pseudonimom Supernova producira glazbu od 2002.g. Isprva je Saunderson mislio da se radi o naivnim mladićima, ali ubrzo su stigle vijesti o tome kako dvojac već godinama producira glazbu.

Kevin Saunderson je povrijeđen, i tražit će odštetu kao i svoja prava na sudu, budući da i sam zna koliko je vremena i truda uložio u kreiranje ove produkcije. Original pjesme možete skinuti ovdje, a kakvim su se prljavim potezima koristili Talijani za svoju novu skladbu možete poslušati ovdje.

Na Soundcloudu gdje je Saunderson cijelu priču pustio u javnost te uploadao "lažnu" verziju pjesme koja koristi njegove semplove naići ćete na različite komentare potpore iz cijeloga svijeta. Da bi priča bila još zanimljivija nije dugo trebalo da se oglase i "optuženici" – dvojac Supernova svojim priopćenjem.

Prema tom iskazu oni produciraju već 10 godina za svjetski poznate etikete, te prate old school zvuk duže vrijeme. Koristili su zvučne dionice i semplove koje im je poklonio prijatelj, a koje prethodno nisu bile licencirane od nijednog autora. Nisu znali da je Kevin 1987.g. izbacio pjesmu koja koristi sličnu melodiju i nikada nisu čuli za produkciju "The Sound".

Iskreno se ispričavaju autoru zbog svoje greške, te navode kako su kontaktirali Kevina te se nadaju da će situaciju rješiti mirnim putem.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2