Skip to main content
  • 5.03.2023.

Bjegunac Zoran Mamić tuži Vojka V i Gršu zbog stihova pjesme -Mamići-

Mlađem bratu Mamić, hit Vojka V i Grše “Mamići” nije najbolje legao

Piše: 

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, bivši sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić pozvan je da se početkom ožujka pojavi na splitskom Općinskom sudu zbog tužbe za klevetu koju je podnio protiv splitskog repera Vojka V i triljskog repera Grše.


Foto Julijan Labrović (Glazba.hr)

Kako piše u javnom sudskom pozivu, Mamića se poziva kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari odnosno kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama u svrhu što ranijeg okončanja kaznenog postupka. Ako se Mamić ne pojavi na sudu unatoč službenom pozivu, smatrat će se da je odustao od tužbe te će se postupak obustaviti.

Kroz pjesmu “MamićiVojko V i Grše repaju “Zdravko i Zoki, stalno na koki” te “eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, pređemo granicu” što je vjerojatno uvrijedilo Zorana Mamića te ga potaklo na tužbu.

 

Mlađi brat Mamić tuži repere za klevetu, koja je definirana kaznenim zakonom “tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita”, a ako to napravi putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba”, može biti kažnjen novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa.

Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju više od sto milijuna kuna iz Dinama te se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini. S obzirom da bi mlađeg brata Mamić trebalo uhititi ako uđe Hrvatsku, njegov dolazak na sud nije izgledan.

sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2