Skip to main content
  • alt
  • 19.02.2015.

Carl Craig iz studija daje lekciju detroitske povijesti

Ne znamo koji je tvoj stav kada se susretneš s nekim tko zna više od tebe, ali generalno najproduktivniji je da sjedneš, slušaš i naučiš nešto.

 
U narednom mjesecu Detroit će se sudariti s Velikom Britanijom na Block Festivalu u Mineheadu, gdje će jedan od tehno plemića Detroita, Carl Craig, održati “Detroit Love” showcase s onima koje je odgojio isti grad: Moodymannom i Omarom S uz Levona Vincenta, Bena Simsa, DVS1, Mortiza Von Oswalda i Dolana Bergina.

alt

 
No prije toga Craig je dao devetominutnu lekciju iz povijesti rađanja žanra koji je pomeo svijet započevši riječima: “Detroit je u potpunosti stvaran i kada imate ove doze stvarnosti oko sebe čitavo vrijeme to vas natjera da radite jače”. Nakon toga se osvrnuo na ostavštinu koja je ostala iza legendarnog radijskog voditelja Charlesa Johnsona aka ‘The Electrifying Mojo,’u doba kada je www. bio tek san a radio je bio sila koja je povezivala zajednicu.
 
Osvrnuo se i na glazbenu krv Detroita prije no što je u njegove ulice injektiran techno dolaskom Juana Atkinsa, Derricka Maya, Kevina Soundersona i Jeffa MIllsa. Carl vas vodi na putovanje s pogledom iz prvog reda, stoga nadotoči si još malo kavice ili soka, stisni play i enjoy!
{youtube}PTP7-0Cba-w#t{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2