Skip to main content
  • 19.01.2024.

Charlotte de Witte pokrenula etiketu posvećenu oživljavanju povijesti elektroničke glazbe

Osim što će djelovati kao etiketa, Èpoque će poslužiti i kao istraživački projekt o baštini i kulturi noćnog života.

Piše: 

Charlotte de Witte je pokrenula novu etiketu Èpoque s fokusom na povijest elektroničke glazbe. Nova etiketa će postati platforma za obrade legendarnih traka koje su nastale prvenstveno u 90-ima i ranim 00-ima.

foto: @epoque.archive

“U suradnji s klubovima i izdavačkim kućama, prošlim i sadašnjim, hvatamo duh i stil života nekadašnje disco kulture. Na Èpoqueu će se remiksirati legendarne trake, vraćati plesne klasike u život te koristiti povijesne klupske uspomene i estetiku kako bi se stvoriti novi jedinstveni pogled kojeg proizvodi trenutna elektronička scena” otkriva Charllote de Witte u predstavljanju svoje nove etikete.

Prvo izdanje na Èpoqueu će biti obrada Pushove trance himne s kraja 90-ih “Universal Nation” koju je složila sama Charllote de Witte.

Osim što će djelovati kao etiketa, Èpoque će poslužiti i kao istraživački projekt o baštini i kulturi noćnog života, posebice u Belgiji. Pokrenuta je i internetska arhiva koja služi kao vremenska kapsule za sve željne istraživanja povijesti elektroničke glazbe te su pozvali

Započetak se može istražiti povijest jednog od najdugoviječnijih belgijskih klubova “Cherry Moon” koji radi od 1991. U arhivi možete poslušati kakva se glazba slušala, kakva je bila atmosfera na plesnom podiju, kako su izgledale odijevne kombinacije partijanera

Sadržaj kojeg Èpoque donosi kroz svoju arhivu bit će objavljen i na društvenim mrežama.

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.