Skip to main content
  • 13.12.2023.

Posjetili smo londonski super klub Drumsheds gdje nas je dočekala Charlotte de Witte

Charlotte De Witte svoju glazbenu karijeru okrunila je titulom jedne od najboljih DJ-ica na svijetu, a njen brend partyja KNTXT stekao je veliku popularnost što dokazuje i sold out event u Drumshedsu.

Piše: 

Naslovna foto

@daisydenham

Bivša londonska IKEA, prethodne subote okupila je gotovo 15 tisuća posjetitelja na tri plesna podija sa startom partyja u podne. Da nikad nije prerano za početi plesati dokazala je i činjenica da je svaki floor bio ispunjen od početka do kraja partyja, ali i ostali kutevi Drumshedsa koji obuhvaćaju prostor za chillanje te za barove.

KNTXT je za ravere pripremio 16 izvođača te vanserijsku produkciju. Glavni floor, X Room otvoren je bio već u podne u kojemu su atmosferu za headlinere zagrijali SORAYA, Theo Nasa te TRYM. Ono čime se organizacija Drumshedsa može pohvaliti je i da je gotovo svaki set krenuo u točno najavljeno vrijeme tako da je uloviti dobru poziciju na flooru tijekom headlinera bio jedan od izazova.

Nizozemski Reiner Zonneveld zapalio je party sa tvrdim technom, ali i acidom koji se prolijevao po svakom kutu soundsystema. Enrico Sangiuliano i ovim je setom dokazao zašto je jedan od najbrže rastućih imena te je poveo plesače na magično sonično putovanje. U svoj je set uključio i trake sa “Biomorpha” koji je definitivno vrhunac njegove produkcije te su bile odličan uvod za brze bpm-ove koji su nas čekali nakon njega.

“Cherry on top”, bila je Charlotte de Witte koja je s tvrdim technom i psytrance melodijama zatvorila večer, a njen vizualni dio bio je ispunjen trippy vizualima koji su dodatno pridonijeli atmosferi i screenovima koji su se protezali preko pola dvorane.

Z Room bio je intimniji dio za pripreme za ostale floorove, dok je Y Room vrvio tvrdim bassom, a kao highlight večeri izdvojila bih U.R.Trax koja je gotovo sve izula iz cipela. Iako je line up na Y Roomu pružao i veća imena kao što su Rebekah, Chris Liebing i Daria Kolosova, njoj je ipak pripala titula najboljeg seta.

Iako je većina ravera bila razočarana činjenicom zatvaranja kultnog Printworksa, organizatori su nadmašili očekivanja s prostorom Drumshedsa, kao i samom produkcijom. Partyjaneri u novom prostoru mogu bezbrižno plesati ostavljajući stvari u lockerima za koje sami imaju pristup, a poseban prostor bio je osiguran i za pušenje te za one koji ogladne. Cashless payment sustav te besplatna voda ubrzali su cijeli proces čekanja na barovima, a za one koji su trebali predah od plesanja Seating Area imala je dovoljno klupa i stolova za sve te bar za hidratiziranje.

Drumsheds je svojom organizacijom pokazao i koliko su striktni prilikom samog ulaska na party jer je gotovo svatko bio pregledan ne bi li se svima pružilo sigurno partyjanje. Torbe su dozvoljene samo u manjim dimenzijama, a ako ste mislili ponijeti žvakaće gume nalazile su se na zabranjenoj listi. Lokacija je ogromna stoga za odlazak s jednog dijela na drugi potrebno je prošetati te se dobro organizirati ako ne želimo propustiti nekog izvođača.

Drumsheds je još jednom dokazao zašto su na samom vrhu londonske scene, a s novim najavama za 2024. godinu ne sumnjamo da će brzo popuniti svoje dvorane i objaviti sold out evente.

Autorica: Roberta Becks Novosel

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2