Skip to main content
  • 21.09.2020.

Derrick May je optužen da ima dugu povijest seksualnih napada

Pionir Detroit tehna Derrick May optužen je da ima dugu povijest seksualnih napada

Piše: 


Derrick May, jedan od začetnika tehno scene Detroita iz 1980. godine, suočava se s mnoštvom optužbi za seksualno zlostavljanje.

Vijest se prošlog tjedna brzinom munje proširila medijima i društvenim mrežama, što je rezultiralo da je Derrick Mayu otkazana suradnja sa predstojećim Paris Electronic Week-om, međunarodnom glazbenom konferencijom gdje je trebao gostovati kao govornik.

Informacija izlazi u javnost nakon što je Mixmag objavio brojna svjedočanstva seksualno zlostavljanih žena od strane nedavno preminulog Erick Morilla.

Optužbe prema Derrick Mayu je pokrenuo nitko drugi nego bivši prijatelj i suradnik Michael James, tvrde da je May većinu svoje DJ karijere odgovoran za "seksualno loše ponašanje", uključujući i drogiranje i silovanje nekoliko žena.

Opseg optužbi, koji ako su istiniti uključuju stotine žena širom svijeta, možda je nemoguće dokazati, ali nedugo zatim kontroverza oko toga pozivala se na svjedočenja žena koje su u prošlosti imale iskustva s Majem iz prve ruke. Izjavu u cijelosti pročitajte u nastavku.

Derrick May je komentirao ovako:

Na FB stranici Derrick Maya dan poslije osvanula je službena objava njegovog odvjetnika, a Jamesova naknadna objava tvrdi da ga DJ tuži na temelju klevete.

Otkrili smo da Michael James iznosi duboko zabrinjavajuće optužbe u vezi s Derrickom Mayom na društvenim mrežama, pri čemu gospodin James tvrdi da je Derrick May drogirao i / ili silovao nekoliko žena. Te su izjave očito lažne, klevetničke i napravljene s ciljem uništavanja profesionalne karijere Derricka Maya. Derrick May ne koristi i nikada se nije drogirao, niti bi ikada imao neželjene seksualne veze s bilo kim.

Nadalje, Derricka Maya nikada nije uhitila ni čak kontaktirala bilo koja istražna agencija u vezi s optužbama za bilo koji zločin. Michaela Jamesa motivira rasprava oko honorara za koju osjeća da mu se duguje za pjesmu Strings of Life Derricka Maya. Umjesto da o toj stvari razgovara poput odrasle osobe, gospodin James pribjegao ovakvim optužbama.

Ovo je bilo izazovno vrijeme za Derricka Maya i njegove obožavatelje, ali istina je na njihovoj strani i gospodin James će odgovarati. Ti su navodi ozbiljni i bit će riješeni odgovarajućim kanalima.

Kyle J. Dupuy
Odvjetničko društvo Dupuy, PLC


 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2