Otkriven uzrok smrti superzvijezde Erick Morilla

Četvrtak, 15 Listopad 2020

Erick Morillo pronađen je mrtav u svojoj kući u Miami Beachu 1. rujna - tri dana prije nego što je trebao izaći na sud zbog slučaja seksualnog zlostavljanja.


Medicinski istraživač okruga Miami-Dade objavio je preliminarno izvješće u kojem je akutna toksičnost ketamina navedena kao uzrok smrti superzvijezde DJ-a i producenta.Prema izvješću od 13. listopada, koje je pribavio Miami New Times, uzročnici su MDMA i kokain. Obdukcijom je utvrđeno da je Morillovo predoziranje vjerojatno slučajno, ali konačno izvješće o obdukciji tek treba objaviti.

Rebekah je pokrenula kampanju protiv seksualnog uznemiravanja na sceni

Morillo je uhićen u kolovozu u vezi s incidentom u prosincu 2019. godine u kojem je navodno spavao sa ženom koja je bila previše pijana da bi dala pristanak. Prijatelj čije je ime izbačeno iz policijskih izvještaja otišao je 1. rujna u Morillovu kuću kako bi ga posjetio; nazvali su 911 nakon što su ga utvrdili da ne reagira. Pojedinac je izvijestio da je posljednji put razgovarao s njim 28. kolovoza, napominjući da je producent "I Like To Move It" hita želio biti sam i odlučio ostati u svojoj sobi danima.Nakon njegove smrti, topla počast Morillu od strane Jamieja Jonesa, Svena Vätha i Carla Coxa izazvala je bijes članova elektroničke glazbene zajednice koji su tvrdili da je neprimjereno slaviti navodnog silovatelja. U danima koji su slijedili, barem je još deset ljudi dijelilo osobne izvještaje o navodnim seksualnim zlostavljanjima Morilla posljednja dva desetljeća.

Otkriven uzrok smrti superzvijezde Erick Morilla