Skip to main content
  • 6.03.2022.

Dok su u Ukrajini, Artbat prosvjeduju protiv ruske invazije

Za ukrajinski dvojac Artur i Batish, poznatiji kao ARTBAT, uskoro bi trebala početi sezona nastupa po festivalima, ali to im je u ovom trenutku vjerojatno zadnja stvar na umu.

Piše: 


Zvijezde melodičnog house i techna su u svojoj domovini koja se brani u razornoj ruskoj invaziji. Dok ruske bombe ubijaju nevine civile i razaraju gradove, uključujući glavni grad Kijev odakle je dvojac, ovi vrsni producenti bili su sve, samo ne šutljivi.

Zapravo, oni su na terenu u Ukrajini dok rat bjesni. Umjesto da vrijeme provode u studiju, jedni od najuspješnijih umjetnika plesne glazbe iz Ukrajine koriste svoju platformu za aktivizam.

Otkako je Putin pokrenuo potpunu invaziju na njihovu suverenu zemlju prošlog tjedna, Artur i Batish objavljuju videozapise i fotografije svoje ratom razorene zemlje. Oni upućuju pozive na akciju zajednici plesne glazbe, tražeći pomoć u suprotstavljanju besmislenom ratu.

ARTBAT su iz prve ruke počeli pružati uvid u ono što se događa na terenu još 24. veljače tj. prvog dana rata. Njihove objave možete pratiti u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARTBAT (@artbatmusic)

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2