Skip to main content
  • alt
  • 20.12.2013.

Dubfire pod paljbom obožavatelja

Ovih se dana producent i DJ Dubfire našao pod paljbom brojnih obožavatelja, ali i kolega DJ-eva i producenata, i to vlastitom krivicom.

 
Naime, jučer je na njegovoj Facebook stranici osvanuo post u kojem je njurgao protiv svih onih glazbenika, odnosno voditelja raznoraznih radijskih emisija koji ga mole da snime kakav  miks ili napravi remiks čije trake. Nazvao ih je spammerima i ljubazno predložio da sami počnu nešto kreativno stvarati.
 
“Podržavam sve vaše poruke, feedbackove i misli o mojoj produkciji, ali crta negdje mora biti podvučena. Ja sam šampion novih talenata, SCI+TEC epitom je toga i tako je od prvog dana. Ali prestanite mi slati besmislene zahtjeve za remikseve, podcastove, mikseve i slično jer na njih neću odgovoriti. To nije način za dobivanje pažnje. Možete me mrziti, ali ovo radim u najboljoj namjeri”, objavio je Dubfire.
 
Odmah potom stuštila se sva silina komentara u kojem se Dubfirea najčešće podsjeća kako je skromnost vrlina i kako je i sam nekada bio početnik.  To Dubfirea nije nimalo omelo u daljnjem izbacivanju nakupljenih frustracija te je u sljedećem postu izdvojio argentinskog voditelja Alfreda.
 
“Opa, čini se kako sam nekima digao živac? Lijepo je za znati kako glazbu shvaćate ozbiljno kao i ja. ZAISTA! U duhu prijašnjeg posta, htio bih s vama podijeliti svoju osobnu poruku Alfredu: “Alfredu, sa svim dužnim poštovanjem, tvoja poruka je spammanje mene i drugih za mikseve koji će tvojoj emisiji dati sadržaja i kredibiliteta. Zašto ne izgradiš emisiju oko svog talenta pronalaženja, sviranja i guranja nove glazbe, glazbenika? Isto onako kako što su tu na piratskim postajama radili John Peel, Gilles Peterson, Pete Tong, Tim Westwood i tako dalje radili desetljećima! TO je poruka koju želim prenijeti. Ispričavam se što sam te izdvojio, ali možda jednog dana shvatiš zašto..”
 
I ovaj je post podijelio sudbinu prijašnjeg, a u nekim se komentarima spominje PR katastrofa. Čini se kako je toga postao svjestan i Dubfire jer samo nekoliko minuta kasnije osvanuo je novi post  u kojem je, uvjeren kako je obrisao prijašnje iako oni i danas stoje na njegovoj stranici, rekao kako mu je neimenovani PR guru rekao kako je uvjeren da je hakiran  jer postovi uopće nisu u skladu s njegovom uobičajenom komunikacijom s obožavateljima. Tu se oglasio i Dave Clarke rekavši kako uopće ne puši priču o hakiranju te da Dubfire samo pokušava spasiti vlastito dupe.
 
U međuvremenu su obožavatelji ili bolje rečeno bivši obožavatelji dali sebi truda te analizirali tko najviše lajka Dubfireovu FB stranicu te došli do zaključka kako su brojni lajkovi lažirani, odnosno kupljeni jer najvećim dijelom dolaze iz Meksika.  Ipak, treba uzeti na um kako je Meksiko po broju stanovništva 11. zemlja na svijetu, a i tamo je scena poprilično jaka, te je moguće kako zaista ima odonud najveći broj obožavatelja. Kako god bilo, Dubfireu ovo zaista nije trebalo, a ukoliko vas zanima kako je trakavica završila, uputite se na njegovu stranicu.
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2