Skip to main content
  • alt
  • 25.02.2015.

Dubfire vodi hibrida u šetnju Sonarom

Hibrid je onaj koji spaja nespojivo i donosi u svijet nešto što do sada nije postojalo. Na ovoj zemlji si da guraš dalje, da rušiš granice i sakupljaš dožvljaje. Glazba je emocija, ljubav, rušenje granica i zajedništvo. Glazba je prije svega iskustvo.

 
Nakon što je otkačio vilice i bacio posjetitelje u ekstazu na posljednjem amsterdamskom ADM-u Dubfire nastavlja dalje s golemom live turnejom koja se nastavlja na Sonaru, koji će se održati od 18. do 20. lipnja, kao prvom od nekoliko imena na internacionalnom popisu Dubfireove turneje. 
 
Sve sakriveno biti će nađeno kada ovaj rezonantni festival krene u traženje. Neki umjetnici su zadovoljani samo time da izvode isti materijal na isti način na koji se izvodi odavno i tu i tamo ubace neku novu traku da protresu malo stvar.

alt

 
No kada Dubfire trese stani se u dovratak ispod štoka jer ovo je zaista potres. Ovaj techno titan odlučio je pogurati granice onoga što ćeš dobiti iz glazbenog iskustva. Odlučio je izbrisati membrane između osjetila i redefinirati koncertno iskustvo bešavno isprepličući elemente 2D i 3D animacije, s live zvukom i svjetlom kako bi istražio auditorne mogućnosti, križanja i hibridizaciju znanosti i tehnologije, karnalno-zvučno ispreplitanje čovjeka i stroja u ovoj performativnoj fuziji.
 
Dubfire sam napomenuo je: “Uvijek sam namjeravao da moja glazba bude izvođena live, poduprta posljednjim unaprijeđenjima u glazbi, dizajnu, rasvjeti i tehnologiji zvuka. Bile su potrebne godine kako bi izgradio opus iza kojeg mogu ponosno stati i da pronađem team s kojim  ću stvoriti HYBRID show. Ovo je bila nevjerojatno inspirativna vožnja i strašno sam uzbuđen što napokon show mogu predstaviti fanovima koji i dalje podržavaju mene i moju glazbu.”
{youtube}iuORN3mydD0{/youtube}
 
I tako kocka je pala na Sonar za nastavak ove inovativne audiovizualane sage. Datumi daljnjih evenata na kojima ćete moći uhvatiti dubfire:liveHYBRID, polako će kapati kroz naredne tjedne i mjesece a do tada virni na ono što te čeka.
 
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2