Skip to main content
  • 6.06.2024.

5 zanimljivosti o Josephu Capriatiju koje niste do sad znali

Otkrijte 5 nevjerojatnih činjenica o Josephu Capriatiju – od njegovog prvog gramofona do njegovog mentorstva s Carlom Coxom i gotovo kobnog obiteljskog incidenta.

Piše: 

Prva zanimljivost

Joseph Capriati je sa svega 11 godina nabavio svoj prvi gramofon i platio ga je 500€. Novce je zaradio radeći ljeti sa svojim stricem u građevinskoj tvrtki. Daljnju DJ opremu je dobio od obitelji i prijatelja, posebice bake koja mu je kupila Hi-Fi te mikser.

Druga zanimljivost

Veliku ulogu u karijeri Josepha Capriatia je imao Carl Cox, koga smatra svojim velikim prijateljom i mentorom. Upravo, podrška i ohrabrenje Carla Coxa je uvelike motivirala Capriatija da razbije svoje barijere i uhvati se stvaranja svog albuma “Metamorfosi” na kojemu je radio četiri godine.

Treća zanimljivost

Posao DJ-a nije bila prvobitna želja Capriatija. Talijanski maestro je prvobitno želio postati policajac kao njegov otac. Želio je odraditi i vojni rok te odslužiti vojsku, no papirologija se odužila, a u međuvremenu mu je karijera kao DJ krenula što mu je otvorilo vrata prem Ibizi i dobro plaćenim gažama.

Četvrta zanimljivost

Joseph Capriati je u svom rodnom Napoliju napravio jedan od najvećih partyja u Italiji i to u humanitarne svrhe. Zajedno s UNICEF-om je organizirao humanitarni party “Joseph Capriati and Friends” na Diego Armando Maradona stadionu gdje je prikupljao novce za djecu koje je zahvatio rat u Ukrajini.

Peta zanimljivost

Početkom 2021. Capriatiju se dogodio strašni incident u kojemu je završio u bolnici jer ga je otac nakon žustre svađe uboo nožem. Zbog oporavka Joseph Capriati je izbivao s nastupa, a u međuvremenu je oprostio ocu te poručio kako će se “puno moliti za njega i njegovo djelo”.

Talijanskog maestra ovog ljeta možemo uhvatiti za pultom na plaži Zrće na 11. izdanju Sonus festivala koji će se održati od 18. do 22. kolovoza. Osim što će Joseph Capriati odraditi solo set, odraditi će i ekskluzivni b2b s Jamie Jonesom. Regionalne festivalske ulaznice možete osigurati na web stranici organizatora We Love Sound.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.