Skip to main content
  • 14.09.2020.

Izlaze brojne optužbe za seksualni napad protiv Ericka Morilla

Scena je nakon smrti Ericka Morilla bila podijeljena više nego ikad, a optužbe za seksualno zlostavljanje iskaču na sve strane. Brojne žrtve objavljuju svoje priče!

Piše: 

Naslovna foto

Erick Morillo


Dok su se jedni klanjali pioniru electro-house zvuka za njegova postignuća na sceni i opraštali dirljivim porukama, drugi su sasvim opravdano sve to smatrali posve nebitnim s obzirom na optužbu i dokaze koji su bili podignuti protiv njega za seksualno zlostavljanje.

Podsjetimo se, Morillo je pronađen mrtav u svojoj kući na Floridi 1. rujna, samo tri dana prije saslušanja na sudu za seksualno zlostavljanje jedne djevojke na svom imanju krajem prosinca 2019. Kao razlog njegove smrti navodi se predoziranje drogom s kojom je već prije nekoliko godina imao velikih problema. Došao je do te mjere da ugrozi svoje mentalno zdravlje, karijeru i počne ići na odvikavanja što je i priznao Pete Tongu na IMS Ibiza.

Čini se da je ona mračna strana njegova života počela još prije više od 20 godina, i da je u biti presudila da Erick okonča život. Ta povijest, nažalost nije umjetnost, ni energija sa DJ pulta, nego konstantno seksualno zlostavljanje djevojki na privatnim partijima u njegovom domu. Nakon njegove smrti u javnost su počele izlaziti strahovite ispovijesti žena.

DJ Magu se javila plesačica iz Miamia koja je za dlaku izbjegla silovanje nakon jednog privatnog partya u njegovoj kući. Dogodilo se to još prije 10 godina, no tek sada je odlučila izaći u javnost. Kaže da je imala veliku sreću, što druge djevojke vjerojatno nisu, ali da je godinama išla na terapije kako bi prebolila strah i sram nakon pokušaja silovanja. Cijelu priču pročitajte ovdje.

I švedska techno DJ-ica Ida Engberg negativno je opisala susret sa Morillom 2006. prenosi Resident Advisor. Komentirajući objavu Jamieja Jonesa na Instagramu, Engberg je rekla: "Jednom sam na after partyju u njegovoj kući sjedila vani na ležaljci i razgovarala sa mojim prijateljem kad mi je prišao s leđa, povukao mi glavu, pridržao me čelom i protiv moje volje natočio mi piće u usta. Uznemirila sam se i pitala ga što to znači. Nasmijao se i rekao 'to je MDMA. ' Rekla sam, 'Mogu li sama izabrati želim li se drogirati ili ne?' Ustala sam i napustila zabavu. Kasnije sam od prijatelja čula da je zamolio sve djevojke koje se neće razgolititi da napuste zabavu. Upoznala sam ga nakon toga, a on se samo nasmijao i rekao: 'Pa, ionako me nisi namjeravala poševiti?' "Također je rekao da nisam dobrodošala u njegovu kuću." Engberg je dodala da je čula "bezbroj … sličnih priča", napominjući da je Morillo imao "najgoru moguću reputaciju".

Objava od Engberg ponukala je iduću žrtvu, pa se tako javnosti obratila DJ Empress in New Yorka, te priznala da ovu priču drži u sebi još od 1998. Erick Morillo znao ju je seksualno uznemiravati kad je kao 17-godišnjakinja radila u Record Storeu u New Yorku pod nazivom Satellite. Cijelu priču pročitajte u nastavku. Upozorenje na sadržaj: Ova priča govori o seksualnom zlostavljanju.

Obje ove priče uklapaju se u definiciju seksualnog napada prema Ministarstvu pravosuđa SAD-a. Njihova iskustva pružaju uvid u dodatne izazove s kojima se žene u elektroničkoj glazbi često susreću u odnosu na muškarce.

Na Instagramu je prošlog tjedna Jamie Jones rekao: "Erick nije bio savršen i ne mogu nikoga osuđivati ​​po stvarima o kojima vrlo malo znam." Kasnije se Jones ispričao i priznao da su njegovi raniji komentari bili bezosjećajni. U podužem postu u kojem je hvalio Morilla, DJ Sharam rekao je da je superzvijezda "također bila problematična duša", dodajući da su takav problem imali i "mnogi veliki geniji". Poznato je da se Morillo borio sa ovisnosti o drogama – jednom je to rekao Peteu Tongu na IMS Ibiza 2016. godine da je zamalo izgubio ruku zbog svoje navike na ketamin.

Takve reakcije razljutile su mnoge umjetnice koje kažu da se optužbe protiv Morilla ne mogu zanemariti.

"Naša plesna glazbena zajednica ne bi trebala šutiti o ponašanju Morilla", objavila je Engberg na Instagramu, a prenio Mixmag. "To dugujemo svim ženama naše generacije i generacijama koje dolaze. Ne bismo trebali veličati silovatelje. Bolesno je vidjeti koliko je Erick oštetio našu zajednicu. Sram nas bilo."

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2