Skip to main content
  • 6.02.2008.

Kevin Saunderson feat. Inner City ‘Big Fun’ (Simian Mobile Disco Remix)

Produkcijski hit „Big Fun“ kojeg je 1988.g. napravio Kevin Saunderson feat. Inner City dobio je svoj remix u 2008.g. Original pokazuje vještinu Saundersona koji je dokazao svijetu elektroničke glazbe kako zvuči spoj tada najatraktivnijih glazbenih pravaca, detroit techna i chicago housea.

Piše: 

Interesantno je kako original „Big Fun“ možda nikada ne bi bio objavljen dok ga među stotinama produkcija nije prepoznao Neil Rushton A&R iz V. Britanije koji je tražio potencijalne uratke koji bi mogli izaći za Virgin Records i baš „Big Fun“ mu se svidjela te je objavljena na kompilaciji „Techno – The New Dance Sound of Detroit“, 1988.g. Poslije uspjeha kompilacije izlazi i single.

Ista pjesma u 2008.g. dobila je svoj remix kojeg su napravili britanski dvojac Simian Mobile Disco , a prema reakcijama iz svjetskih magazina radi se o vrlo dobrom radu kojeg već godinama nismo čuli. Simian Mobile Disco remixirali su ovu stvar nekom groovy electronic house izdanju ali još uvijek tu je prisutno dosta onoga iz originala, poput vokala i sličnog. Remix je već pobrao uspjehe na Beatportu. Nalazi se na 3. mjestu glavne Chart ljestvice, a u house chartu je na poziciji broj 2. Nema sumnje da ćemo ovaj uradak slušati tijekom idućih godina na plesnim podijima diljem svijeta.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2