Skip to main content
  • 13.03.2011.

Kevin Saunderson i Supernova pronašli zajedničko rješenje

Nedavno su se na "optuženičkoj klupi" našli talijanski producentski dvojac Supernova kojima je Kevin Saunderson osporio produkciju "Beat Me Back".

Piše: 

Naslovna foto

Kevin Saunderson


Inovator elektronskog zvuka preko svoje mailing liste i Soundclouda pustio je u javnost priču kako su se Talijani okoristili zvučnom bibliotekom njegovog klasika "The Sound" napravljenog davne 1987.g. Istu pjesmu potom je dao na besplatni download kako bi se publika uvjerila u isto.

Giacomo Godi i Emiliano Nencioni produciraju već 10 godina za svjetski poznate etikete, te prate old school zvuk duže vrijeme. "Koristili su zvučne dionice i semplove koje im je poklonio prijatelj, a koje prethodno nisu bile licencirane od nijednog autora. Nisu bili upoznati sa spornom produkcijom kao ni njenim tonalitetom", istakli su tada u priopćenju.
{youtube}oO7GDhx1uuk{/youtube}

Situacija je naposljetku rješena sa sretnim epilogom. Sporna produkcija koja je dugo vremena boravila na broju 1 Beatporta izdana lani za Nirvana Recordings ostaje i dalje u prodaji. Ugovorom je dogovoreno re-izdanje a na listi autora će se naći i Kevin Saunderson kao suradnik. On također dobiva i veći dio "kolača" koji mu s razlogom pripada. Tvorci su time priznali krivnju.

Prije dvadesetak dana Saunderson je djelovao vrlo ljutito i želio je pošto-poto izbaciti ovaj rad s tržišta. Danas su stvari očito drukčije. Sretnim ishodom na kraju su zadovoljni Godi i Nencioni.

Je li novac taj koji je promjenio i Saundersona?
{youtube}8RiW0rTjY8A{/youtube}

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2