Baner

Krnjeval krnjolom - Splitske maškare u rukama podobnih

Petak, 22 Siječanj 2010
NEGA, jeste li znali gradonačelnik koji ne zna šta je "house", i to javno priznaje, preuzima organizaciju Splitskog karnevala 2010.g.

Po njemu house je kućna glazba i onaj tko je sluša treba ostati kući. Tako se najveća gradska svetkovina "krnjeval" pretvara u rapsodiju gradonačelnika i njegovih navodno stručnih suradnika. Na rivi svira Colonia, a ostale manifestacije organizira grad i neke udruge srednjoškolaca, koje vjerojatno imaju krvno srodstvo s gradskom upravom.

Već nekoliko godina traje dodavanje splitskim krnjom i karnevalskim priredbama a nered se nastavlja pod vodstvom pročelnika kulture, dogradonačelnika i gradonačelnika na vrhu. Jučerašnjom konferencijom za novinare, pročelnica kulture Anđelka Visković sve je rekla.

Izvadak iz Slobodne Dalmacije..
..Pa krnjeval postaje dio splitske svakodnevice. Ili kako je nedavno na radiju objasnio jedan od novoimenovanih (rodijaka, kumova, susida, što li...) u sektor kulture: ‘Nisam se nikad bavio tom kulturom, ali ću sigurno naučit!’

Na tom tragu sada nas uvjeravaju kako će gradska vlast bolje napraviti građansku maškaradu od samih građana, čak i udruge iskusnih kreativaca formirane samo za taj događaj. Nije li to apsurdno, samo po sebi nemoguće i nevjerojatno?!

Cijeli članak čitajte ovdje.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/88719/Default.aspx
Krnjeval krnjolom - Splitske maškare u rukama podobnih