Skip to main content
  • 27.06.2023.

Legendarni Sasha stiže u dubrovački Revelin 28.6.

Srijedom u Culture Club Revelinu svoju rezidenciju drži DANCElectric kojem će se ovog puta na pozornici pridružiti legenda elektroničke glazbe

Piše: 

U srijedu 28. lipnja, u dubrovački Culture Club Revelin stiže velški DJ i producent Sasha koji će svirati u sklopu DANCElectric Residencyja s domaćinom DANCElectricom i Bozzom.


Foto Haydon Perrior

Alexander Paul Coe poznatiji kao Sasha, višestruko je nagrađivani DJ i producent sa karijerom od tri desetljeća. Elektroničku glazbu je upoznao u kultnoj Haciendi u Manchesteru, a nije mu dugo trebalo da se okuša u ulozi DJ-a. Na njegov zvuk u počecima je utjecalo okruženje u kojem se “odgojio pa je tako krajem 80-ih svirao acid house. No početkom 90-ih njegov zvuk odlazi u drugim house pravcima. Tijekom godina istražio je razne sfere house zvuka, no najveći uspjeh je doživio sa progressive houseom s kojim si je osigurao legendarni status.

Sashine produkcije su ostavile neizbrisiv trag u povijesti elektroničke glazbe, a svakako vrijedi izdvojiti kompilacijski album Involver objavljen na Global Undergroundu. Upravo s tog albuma, njegov remix trake “Watching Cars Go By” od Felix da Housecata je zavrijedila nominaciju za prestižnu Grammy nagradu. Tijekom godina, Sasha je nastavio s Involver trilogijom koja je dobila još dva nastavka.

Danas, Sashina diskografija broji na stotine vrhunskih izdanja. U svojih 30 godina karijere, izdao je 3 studijska albuma, 2 live albuma, 13 mix albuma, nekoliko kompilacijskih albuma te brojne EP-jeve. Sasha i dalje neumorno radi na novim produkcijama, a samo u prošloj godini je objavio veliki kompilacijski album LNOE TEN, dok još treba otkriti što će izdati ove godine.

Uz svoje solo nastupe, važan faktor u Sashinoj karijeri je njegov kolega John Digweed s kojim nastupa zajedno još od 1993. Zajedno su odradili brojne turneje te izdali važne albume poput Renaissance: The Mix Collection, Northern Exposure, Northern Exposure 2, Global Underground.

Ulaznice su dostupne na web stranicama kluba.

FB EVENT: DANCElectric Residency pres. SASHA at CLUB REVELIN

Osvoji ulaznice, odigraj prema pravilima niže na Instagramu

sonic desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.