Skip to main content
  • 1.08.2023.

Petar Dundov iz naftalina izvukao i objavio dvije Brother’s Yard produkcije

Od početka godine, hrvatski maestro je izrazito aktivan u studiju

Piše: 

Diskografija Petra Dundova se od početka godine proširila za jedan album i nekoliko traka, a novim EP-jem obogatio je i katalog izdanja projekta Brother’s Yard.

Nedavno, Petar Dundov je iz naftalina izvukao dvije trake Brother’s Yarda iz 1996. i 2000. koje nikad nisu bile objavljene. Riječ je o trakama Bita i Kariyola koje su sada u 2023. ugledale svjetlo dana nakon što ih je hrvatski virtuoz remasterirao te izdao.

Zajedno sa svojim bratom Šimunom, Petar Dundov je 1996. pokrenuo projekt Brother’s Yard s idejom da rastave techno na osnovne elemente te ga ponovno sastave na novi eksperimentalni način. Beskompromisan, metalik, lo-fi, ali i soulful techno je najjednostavniji način da se opiše zvuk kojeg su braća Dundov ciljala.

Projekt je bio aktivan između kasnih 90-ih sve do sredine 2000-ih. Tijekom tih godina, braća Dundov su objavila dva albuma, nekoliko EP-jeva te singlova na etiketama poput Absense i PV.

Osim novog EP-ja, kompletnu diskografiju Brother’s Yarda možete poslušati na Bandcampu u remasteriranom izdanju.

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2