Skip to main content
  • beatport
  • 20.11.2012.

Peticija za nove žanrove na Beatportu

Peticiju je pokrenuo australski DJ Luke Chable koji smatra da se u guranju komercijalnih i dance hitova gubi ravnopravnost i mogućnost da netko uopće uspije zamijetiti nove talente.

Naslovna foto

Beatport

Ova se peticija prvenstveno odnosi na dodavanje dva nova klasifikacijska žanra na Beatportu, a to su “Big Room” i “Commercial Dance” koji bi onda bili zasebni od progressive housea koji zastupa ovaj australski DJ, iako je i s drugim žanrovima situacija vrlo slična.

beatport

Luke Chable smatra da se zbog „velikih“ hitova drugi pravi progressive house glazbenici izgube u procesu, zajedno s novim talentima koji se muče da netko uopće obrati pažnju na njih, a glazbenoj platformi poput Beatporta trebalo bi u prvom redu biti važno predstavljati novu glazbu.

Među potpisnicima peticije stoje i komentari poput podrške malim labelima u borbi protiv visoko budžetnih, borbi svježih zvukova protiv izlizanih hitova i davanja šanse mladim producentima. Odvajanjem žanrova fanovi komercijalnog dance zvuka bili bi povezani s određenim DJ imenima, a ostali bi mogli obratiti pozornost i na druge.

Peticiju možete i vi potpisati ovdje, dosad ju je potpisalo 750 istomišljenika, a njen pokretač vjeruje da bi 10 000 potpisa moglo utjecati na Betportove ljude da se prijedlozi i prihvate. 

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.